Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Watersteeg in Veghel. (Foto: Google Maps)
Watersteeg in Veghel. (Foto: Google Maps)
CORONAVIRUS Coronavirus

BrabantZorg opent op vier locaties een afdeling voor Coronapatiënten

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op de afdelingen Intensive Care van de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel veel patiënten die besmet zijn met het Coronavirus. De verwachting is dat de komende twee weken de patiëntenstroom naar de ziekenhuizen nóg verder zal toenemen. Bij BrabantZorg komt er op vier locaties een Corona-afdeling.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch en ziekenhuis Bernhoven in Uden hebben daarom aan BrabantZorg gevraagd om Coronapatiënten van hen over te nemen. "Aan deze oproep geven wij uiteraard gehoor. Dit doen we door binnen BrabantZorg op vier locaties een afdeling voor Coronapatiënten in te richten. Op deze afdelingen kunnen ook, op verzoek van de huisarts, Coronapatiënten uit de thuissituatie terecht", laat BrabantZorg weten.
Er zijn schattingen dat de ziekenhuizen in Nederland rond de piek 2.000 IC-bedden nodig hebben. Normaal zijn dat 1.300/1.400 bedden. Ziekenhuizen bereiden zich voor door in hun ziekenhuis extra afdelingen in te richten voor Corona-besmette patiënten en door het aantal patiënten te verspreiden over Nederlandse ziekenhuizen.
Daarnaast vragen de ziekenhuizen aan verpleeghuisorganisaties om ouderen die Corona-besmet zijn over te nemen. Op deze manier krijgen de ziekenhuizen ruimte om nieuwe Corona-besmette cliënten op te nemen op hun afdeling Intensive Care.

Vier locaties
BrabantZorg geeft gehoor aan de oproep van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ziekenhuis Bernhoven door op vier locaties een afdeling voor Corona-patiënten in te richten. Daarvoor is hard gewerkt door de mensen van BrabantZorg, want deze week zijn alle 76 reguliere patiënten van Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn verhuisd binnen BrabantZorg en naar andere zorgorganisaties in de regio. Hierdoor is het mogelijk dat vanaf vrijdag 27 maart al de deuren van Zorg en herstelhotel Udens Duyn in Uden opengaan voor Coronapatiënten. Op locatie De Watersteeg in Veghel was al een Corona-afdeling voor 8 patiënten. Volgende week wordt een locatie ingericht op De Wellen in Oss (24 bedden) en op De Lindeboom in Ammerzoden (23 bedden).
"We zijn blij dat we samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven dit samenwerkingsverband zijn gestart. Zo zorgen we er samen voor dat de 24-uurs zorg draaiende blijft in onze regio", aldus Wilma de Jong, voorzitter Raad van Bestuur van BrabantZorg.

Meer berichten