Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

112 mensen overleden aan Corona, 1172 nieuwe patiënten gemeld

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het totaal aantal positief geteste Coronapatiënten is sinds gisteren gestegen met 1172. Daarmee komt het totale aantal op 8603. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten ligt op 546, een stijging van 112 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er 2500 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 349.

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen, laat het RIVM weten. "Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken", aldus het RIVM. 

Meierijstad, Uden, Oss en Boekel
In Meierijstad zijn er 195 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 123 en in Boekel op 51. Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 128 Coronapatiënten en Bernheze 87.

Noord-Brabant
De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235). In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.
In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 27 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.
Van 265 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Meer berichten