Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Han van Horen is CEO van Hobij.
Han van Horen is CEO van Hobij. (Foto: Bram Geurts)

Ondernemers aan elkaar koppelen: 'Voelen de verantwoordelijkheid ondernemers te helpen'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Coronacrisis treft ondernemers hard. HOBIJ ziet onder andere bij haar klanten overcapaciteit ontstaan en bij andere bedrijven weer ondercapaciteit. Daarom heeft HOBIJ belangeloos het initiatief genomen ondernemers aan elkaar te koppelen. Van zzp'ers tot grote bedrijven. Om elkaar te kunnen helpen met flexibele inzet van arbeidskrachten.

Extreme tijden vragen om creativiteit en flexibiliteit. Vanuit een daadwerkelijk besef wat de Coronacrisis teweeg brengt en de uitdagingen waar ondernemers voor staan, is bij HOBIJ het idee geboren om belangeloos een matchmaking functie te gaan vervullen voor bedrijven die tijdelijk mensen over hebben en bedrijven die tijdelijk meer medewerkers nodig hebben. Van zzp'er tot groot. Dit kan voor alle mogelijke functies en zelfs materialen gelden. Vanuit haar sociale inslag dat het fundament van de organisatie is, faciliteert HOBIJ dit. Met het platform FlexExchange wil HOBIJ hiermee ondernemend Nederland aan elkaar koppelen, om elkaar te helpen zo goed mogelijk deze crisis door te komen.

Over het platform
Het platform is primair bedoeld om ondernemers van zzp'er tot groot, met elkaar in contact te brengen, om bezettingsproblemen zo samen het hoofd te bieden. Ondernemers die als gevolg van de Coronacrisis kampen met onderbezetting, met ondernemers die juist helaas minder werk te bieden hebben en hun werknemers toch graag aan het werk houden.
Han van Horen, CEO Hobij, over dit initiatief: "Wij zagen bij de eerste berichtgeving over Corona vrij snel dat er verschillende situaties ontstonden bij onze klanten. Wij voelen vanuit onze branche de verantwoordelijkheid mede-ondernemers te helpen."
Vanaf vrijdag 20 maart is het platform live en toegankelijk voor iedereen die een bijdrage te leveren heeft, of op zoek is naar alternatief werk voor zichzelf, of voor werknemers. Han: "De match in flexibele arbeid gaat over alle soorten functies, maar zelfs ook materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van tenten bij ziekenhuizen en het opschalen in vrachtvervoer."

Meer info op: www.flexexchange.nl.

Meer berichten