Nieuwe subsidieregeling voor amateurkunst

Algemeen 153 keer gelezen

REGIO | De nieuwe vierjarige regeling voor amateurkunst van de provincie Noord-Brabant wordt op 8 april opengesteld. Aanvragen kunnen dan worden ingediend. Voor deze vierde paragraaf van de subsidieregeling Hedendaagse Cultuur Noord-Brabant is voor de periode 2021-2024 0,6 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Met deze regeling, die in 2017 in het leven is geroepen, zorgt de provincie ervoor dat ook amateur-instellingen, net als professionele kunsten, meerjarige subsidie krijgen. Dat zorgt voor continuïteit en daarmee voor verbetering van de kwaliteit van de amateurkunst. Ook draagt het eraan bij dat meer mensen actief kunnen zijn binnen de amateurkunst.
"Elke professional is ooit begonnen als amateur. Amateurkunst is een kweekvijver van onze top, een bron van sociale cohesie en het versterkt en stimuleert creativiteit. Brabant is een innovatieve regio met veel innovatieve bedrijven. Er is een rechtstreeks verband tussen cultuur en creativiteit/innovatie. Dat moeten we koesteren en waar mogelijk versterken", stelt Anne-Marie Spierings, gedeputeerde met cultuur in portefeuille.
Gedeputeerde Staten besluiten welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen. Dat doen ze op basis van het advies van de adviescommissie amateurkunst.
De regeling is per 8 april te vinden op de website van de provincie: www.brabant.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant