Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 28 maart 10:00 uur zijn weergegeven in blauw. Meldingen van 28 maart 10:01 uur tot en met 29 maart 10:00 uur zijn weergegeven ingroen
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu tot en met 28 maart 10:00 uur zijn weergegeven in blauw. Meldingen van 28 maart 10:01 uur tot en met 29 maart 10:00 uur zijn weergegeven ingroen (Foto: Magda Knijff)
CORONAVIRUS Coronavirus

Meer dan 10.000 Coronapatiënten, 529 extra patiënten opgenomen in het ziekenhuis

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het totaal aantal positief geteste Coronapatiënten is sinds gisteren gestegen met 1104. Daarmee komt het totale aantal op 10.866. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten ligt op 771, een stijging van 132 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er 3483 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 529.

"Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken", aldus het RIVM.

Meierijstad, Uden, Oss en Boekel
In Meierijstad zijn er 227 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 142 en in Boekel op 59. Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 154 Coronapatiënten en Bernheze 104.

Intensive care
Het RIVM krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het Coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages. Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag. 
"De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD'en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal sterfgevallen dat gemeld wordt betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan", laat het RIVM weten.


Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 29 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden. Van 305 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Meer berichten