Toon van de Laar is 89 jaar geworden
Toon van de Laar is 89 jaar geworden Foto: Peter Kuijpers
CORONAVIRUS

In memoriam: ras-Blauw Geler Toon van de Laar

Sport Coronavirus 4.678 keer gelezen

VEGHEL | De trouwe en echte Blauw Geler Toon van de Laar is overleden aan het Coronavirus. Toon is 89 jaar geworden. De Veghelse voetbalclub laat weten overvallen te zijn door het nieuws.

Toon was op en top Blauw Geler en het was ook 'zijn' Blauw Geel. Dit jaar zou hij gehuldigd worden voor 75 jaar Blauw Geler. "Altijd stond hij klaar om een bijdrage te leveren aan Blauw Geel zodat het zo goed mogelijk zou gaan. Als speler en vrijwilliger. Toon heeft vele vrijwilligerswerkzaamheden uitgevoerd en tot op het laatst kwam hij de ballen oppompen of zomaar even een bakje koffie drinken. Wedstrijden van het eerste thuis daar was Toon (bijna) altijd bij", laat de Veghelse voetbalclub weten.


Toon (links) tijdens de opening van de nieuwe tribune.

Aanvoerder
In 1945 als 14-jarige speelde Toon al met de senioren tegen Longa. In zijn eerste wedstrijd bij de senioren scoorde hij meteen drie doelpunten. Eind jaren veertig werd hij vaste speler naar het eerste elftal. In totaal speelde hij 15 jaar in het eerste, waarvan 7 jaar als aanvoerder en Toon behaalde diverse kampioenschappen. Daarna was hij nog enige tijd grensrechter bij het vaandelteam. In 1981 heeft hij zich aangesloten bij onze veteranenafdeling.

Hieronder nog overzichtje van zijn activiteiten:
Lid geweest van onze Bouwploeg onder andere kleedaccommodatie.
Bestuurslid geweest van 1957-1960; van 1968-1972 en van 1990-1995.
Ongeveer 25 jaar een leidersfunctie bij de jeugd gehad.
Was tijdelijk hoofdjeugdleider.
Verder trainer geweest van de selectie-teams A1 en C1.
Hij is kantinebeheerder geweest.
Ook nog actief geweest als medewerker van het clubblad en als materiaalman.
Tenslotte heeft hij ook nog jaren loten voor de wedstrijdbal verkocht.

Voor al deze genoemde activiteiten heeft Toon op 26 oktober 1995 de zilveren KNVB-bondsspeld ontvangen en is hij in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant