Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

De Kersouwe verzet eigen theaterproducties naar 2021

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De geplande Kersouweproducties van 2020 'De Bende van Jan de Lichte' en 'De Fantastelingen' zijn in verband met het coronavirus voor komende zomer helaas gecanceld. Beide producties worden verschoven naar 2021, zo heeft het natuurtheater in Heeswijk-Dinther besloten.

"Het repetitieproces voor beide producties ligt op dit moment uiteraard stil en het is onzeker of er na 1 juni weer repetities mogen plaatsvinden. Dat betekent dat er te weinig tijd om deze zomer kwalitatief goede voorstellingen neer te zetten. De beslissing om te cancellen is lastig, maar geeft ook rust en duidelijkheid. We weten waar we aan toe zijn, en concentreren ons nu op wat wezenlijk is: de gezondheid van onszelf en de mensen om ons heen. Het vele werk dat al verzet is door Kersouwenaren, is gelukkig niet voor niets. Beide producties schuiven we door naar 2021 en daarmee ook onze 75-jarige jubileumactiviteiten. Die leggen we nu in de la en halen we er straks weer uit. Om er dan straks een fantastisch theaterfeest van te maken met z'n allen", aldus voorzitter van de Kersouwe Pieter-Jan van Hoof.

Klassentheater
Naast de theaterproducties vindt ook het klassentheater voor de basisscholen dit jaar niet plaats in De Kersouwe. De geplande evenementen van externe artiesten zijn tot 1 juni afgelast. Waar mogelijk worden deze voorstellingen verzet. Zo zal het optreden van Ellen ten Damme nu op zaterdag 26 september plaatsvinden. Voor Louise Korthals wordt nog een nieuwe datum gezocht. Het optreden van Lebbis op 23 mei vervalt.

RIVM
Voor alle evenementen volgt De Kersouwe uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Bij aanpassingen brengt het Natuurtheater steeds de bezoekers van deze voorstellingen persoonlijk op de hoogte. Daarnaast zijn alle wijzigingen steeds op de website en social kanalen te vinden.

Meer berichten