Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

PvdA'er in hart en nieren Jan Poels overleden

  •   keer gelezen

VEGHEL | Jan Poels is vrijdag 27 maart overleden aan het Coronavirus. Jan was een PvdA'er in hart en nieren, enorm gedreven en actief binnen de partij. Ook heeft hij zich jaren ingezet voor tal van maatschappelijke organisaties. "We denken met warme genegenheid en bewondering terug aan hem", laat PvdA Meierijstad weten.

In totaal was Jan dertien jaar raadslid voor PvdA in de gemeente Veghel. Hij stond voor zijn opvattingen, hij was kritisch en tegelijkertijd heel trouw: "Je moet niet zomaar weglopen als je het ergens niet mee eens bent", zei hij. "Je moet je mening laten horen, zorgen dat het de goede kant op gaat", was zijn opvatting. Voor Jan was de goede kant: iets willen betekenen voor de mensen die het zelf niet redden. Dat deed hij in zijn woonomgeving. Jan was lid van de wijkraad Veghel-Zuid. Hij zorgde ervoor dat dingen die speelden, niet bleven liggen, hij kreeg veel voor elkaar bij de gemeente.

Mars
Zijn sociale hart klopte ook op zijn werk: hij was lid van de ondernemingsraad bij Mars. Het kon er stevig aan toe gaan bij vergaderingen, maar hij bleef Mars ook na zijn pensioen trouw. Zo was hij voorzitter van de seniorenclub van Mars.
Na zijn raadwerk werd Jan voorzitter van VluchtelingenWerk Veghel. Vol verve zat hij de vergaderingen voor, loste hij problemen op en zorgde hij ervoor dat de vrijwilligers aan de slag konden. Het bleef niet bij vergaderen alleen: hij heeft zelf ook vluchtelingen in huis opgevangen.

Meer berichten