Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS

93 nieuwe sterfgevallen, in Brabant zet de afnemende trend in ziekenhuisopnames door

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het totaal aantal positief geteste Coronapatiënten is sinds gisteren gestegen met 884. Daarmee komt het totale aantal op 11.750. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten ligt op 864, een stijging van 93 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er 3.990 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 507. Dat zijn minder nieuwe patiënten dan gisteren: toen ging het om 529 nieuwe patiënten.

Volgens het RIVM blijkt uit de cijfers dat het virus zich minder snel aan het verspreiden is, doordat het aantal opnames minder snel toeneemt dan je zou kunnen verwachten als er geen maatregelen waren genomen. Ook het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe.
Het RIVM hoopt later deze week te kunnen zeggen of er daadwerkelijk sprake is van een afvlakking.

Meierijstad, Uden, Oss en Boekel
In Meierijstad zijn er 243 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 154 en in Boekel op 61. Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 174 Coronapatiënten en Bernheze 117.

Ziekenhuisopnames
In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Aantallen liggen hoger
Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 93, meldt het RIVM. In totaal zijn nu, voor zover bekend, 864 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. "Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting. Ook het aantal positief geteste Coronapatiënten ligt in werkelijkheid veel hoger. Dit komt doordat lang niet iedereen getest wordt", aldus het RIVM.


Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 30 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.
Van 310 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Meer berichten