Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jesse van de Valk (links) heeft zojuist een box afgeleverd bij Jop Schellekens.
Jesse van de Valk (links) heeft zojuist een box afgeleverd bij Jop Schellekens.
CORONAVIRUS Coronavirus

Koop lokaal, zodat er geen lokale ondernemers verdwijnen

  •   keer gelezen

VEGHEL/ERP | Koop lokaal om voedselondernemers in Meierijstad te steunen, dat is het idee achter Supportyourlocals Meierijstad. Erpenaar Jesse van de Valk is verantwoordelijk voor de Meierijstadse-afdeling van het landelijke initiatief Supportyourlocals.

In Meierijstad hebben lokale voedselproducenten zich verenigd en samen bieden zij een Supportyourlocals Meierijstad pakket. Jesse somt op wat er allemaal voor lekkers in het voedselpakket zit: "Brood van Bakkerij van Leur, verse groente en fruit van Van Asseldonk Groente en Fruit, specialiteiten van traiteur Plank, ambachtelijke vleeswaren van slagerij Pennings, vers gebrande koffie van Noord Coffee Roasters, cupcakes van Taarten van Tante Jans, zuivel van Het Zuivelbos, droge worst van Buitengewone Varkens, bier van brouwerij De Vleeghel, chocolade van Rudolf Vermeulen Bonbons en verse kaas van de Erpse kaasmaker Siebe."

'Snel gegaan'
Het idee ontstond bij Jesse toen hij bij zijn schoonouders in Veghel op de bank zat en zag hoe bij Eva Jinek Supportyourlocals werd gelanceerd. "Ik vond het direct een gaaf initiatief. Momenteel zit ik tussen twee banen in. Ik kan thuis gaan zitten, maar dat gaat ook vervelen." Jesse gooide er een WhatsApp-bericht uit naar dorpsgenoot Siebe van Siebe's Kaas en naar Marc van Berkel van Noord Coffee Roasters (Jesse is ex-werknemer van de koffiebranderij op de Noordkade red.). "De reacties waren positief en via-via zijn we andere ondernemers gaan benaderen. Daarna is het heel snel gegaan."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOX 1 #supportyourlocalsNL Meierijstad Koop lokaal om voedselondernemers in Meierijstad te steunen! In Meierijstad hebben lokale voedselproducenten zich verenigd en bieden zij een #supportyourlocalsNL Meierijstad pakket aan met het lekkerste brood van bakkerij @bakkerijvanleur, verse groente & fruit van groenteboer van Asseldonk, specialiteiten van traiteur @plank.noordkade , ambachtelijke vleeswaren van slagerij @slagerijpennings , vers gebrande koffie van @noord_espressobar , cupcakes van @taartenvantantejans , heerlijke chocolade van @rudolf_vermeulen_bonbons , en verse kaas van kaasmaker @siebeskaas . De boodschappenbox is bestelbaar in Meierijstad. Bestel de box door een WhatsApp-bericht te sturen naar Jesse (@jessevandevalk) van #supportyourlocalsNL (0619990451) met het aantal pakketten en het bezorgadres. Betaling gaat achteraf via 'Tikkie'. Huidige bestellingen worden woensdag tussen 12:00u en 20:00u thuisbezorgd. €40,- per box. Geen bezorgkosten. Als ondernemer meedoen aan dit initiatief? Laat het weten via bovenstaand nummer. #supportyourlocalsnl

Een bericht dat is gedeeld door @ supportyourlocalsnlmeierijstad op

Verdwijnen
De bestellingen vliegen de deur uit. "Binnen een week hebben we zo'n honderd boxen bezorgd in heel Meierijstad en zelfs in Uden. Er is dus vraag naar", vertelt Jesse. De 27-jarige Erpenaar laat weten waarom het juist nu belangrijk is om de lokale ondernemers te steunen. "De supermarkten overleven het wel. Sterker nog daar gaat het heel goed mee. Maar het zou toch jammer zijn als er lokale ondernemers verdwijnen door de Coronacrisis." Bovendien is de kans groot dat Nederland daarna in een recessie terechtkomt. "Precies en daarom moeten we onze lokale ondernemers helpen waar het kan", vindt Jesse.

Rouleren
De boodschappen box is te bestellen in de hele gemeente Meierijstad. Bestel de box door een WhatsApp-bericht te sturen naar Jesse: 0619990451 met het aantal pakketten en het bezorgadres. Betaling gaat achteraf via Tikkie. Huidige bestellingen worden op woensdag en zaterdag tussen 12.00 uur en 20.00 uur thuisbezorgd.
De kosten bedragen 40 euro per box. Er worden geen bezorgkosten in rekening gebracht. "De producten in de box zijn niet altijd hetzelfde. We streven ernaar om ieder week weer zoveel mogelijk te variëren qua producten. Het lijkt me ook leuk om een vegetarische box samen te stellen."

Afgelopen weekend heeft Jesse, in samenwerking met stichting 'Met je hart' Veghel, een tweede box toegevoegd aan het aanbod. Deze kost 25 euro en kan via stichting 'Met je hart' cadeau worden gedaan aan ouderen en alleenstaanden in de regio. "Ideaal om iemand te verrassen die het goed kan gebruiken in deze periode. De box zelf bestellen mag natuurlijk ook", besluit hij.
Met je hart roept ondernemers op om boxen te sponsoren. 

Volg Supportyourlocals Meierijstad via Instagram. Als ondernemer meedoen aan dit initiatief? Laat het weten via bovenstaand nummer.

Meer berichten