Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD.
Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD.
CORONAVIRUS Coronavirus

722 nieuwe Coronapatiënten in ziekenhuis, dodenaantal stijgt met 175

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 722 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er een stuk meer dan gisteren werd gemeld: toen ging het om 507 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 4712.

"De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag", laat het RIVM weten. 

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.

Coronadoden
Het totaal aantal personen dat is overleden aan de gevolgen van het Coronavirus is 1039, een stijging van 175 ten opzichte van gisteren. Het aantal positief geteste personen is gestegen met 845 en ligt nu op 12595. 
Het RIVM laat weten dat beide aantallen in werkelijkheid hoger liggen. Dat komt doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.
Het aantal besmettingen ligt ook hoger, omdat niet iedereen getest wordt.

Meer berichten