Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april: 'We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend. De scholen blijven tot en met de meivakantie dicht. "Ik hoop dat iedereen in Nederland dat begrijpt", aldus de premier.

De verlenging van de maatregelen houdt in dat cafés, restaurants, sportclubs en de scholen voorlopig dichtblijven. Dinsdag 28 april valt in de meivakantie. Dat betekent dat leerlingen op zijn vroegst op maandag 4 mei weer naar school gaan. Ook het uitoefenen van contactberoepen, denk aan kappers en masseurs, mag niet. 

Maak geen plannen voor de meivakantie
Rutte vindt dat Nederlanders zich goed aan de afspraken houden. "We blijven met z'n allen zoveel mogelijk binnen. De straten zijn verlaten en de kantoren leeg. Vrijwel iedereen werkt thuis." Rutte liet dinsdagavond weten dat we na 28 april 'echt niet direct terug naar de normale omstandigheden gaan'. De premier vervolgt: "Het paasweekend en de meivakantie staan voor de deur. Het devies is: blijf zoveel mogelijk thuis. Het is dus niet handig om allerlei plannen te gaan maken voor de meivakantie. Alleen samen krijgen we het Coronavirus onder controle."

Doden
Het einde van Coronacrisis is nog niet in zicht. "We zijn er nog lang niet. Vandaag (dinsdag) zijn er 175 doden te betreuren. We moeten dit virus onder controle krijgen. Houd vol!", aldus Rutte. Hij realiseert dat er veel van de mensen wordt gevraagd. "Maar het is echt nodig", besluit de premier.
Het kan zijn dat de maatregelen weer worden verlengd. Uiterlijk 21 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen.

Testcapaciteit
Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge voegde aan de woorden van Rutte toe dat de testcapaciteit binnen enkele weken wordt verviervoudigd. Vanaf aanstaande maandag wordt gestart met het testen van zorgpersoneel dat niet in ziekenhuizen werkt.

Meer berichten