Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS

Burgemeester Van Rooij en Feestzanger Steven samen op pad: 'Een emotionele dag'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Steven Harks, bekend van de kaskrakers Geniet van de zomer en Hey ga je mee, beleefde donderdag een bijzondere dag. De Feestzanger ging samen met burgemeester Kees van Rooij en wethouder Rik Compagne langs bij een woonlocatie van Stichting Dichterbij op het Bosven in Veghel en in Sint-Oedenrode bij Kamille, allebei wooninitiatieven voor mensen met een beperking, om ze een hart onder de riem te steken. "Het was een emotionele dag en eentje om nooit te vergeten", aldus Steven die zelf een lichte verstandelijke beperking heeft.


Feestzanger Steven zingt een liedje.

De bewoners bleven natuurlijk binnen. Toch zag Steven dat ze geraakt werden door zijn muziek. "Het was een leuk feestje, maar ook emotioneel. Sommige bewoners hadden tranen in hun ogen en dat raakte mij dan weer heel erg", legt hij uit. Vooral het nummer Eenzaam zonder jou van André Hazes deed de mensen veel. "Er begonnen spontaan mensen te huilen. Dat deed me erg veel. Het is voor iedereen moeilijke tijd", aldus de Veghelse feestzanger. Naast de klassieker van Hazes zong hij onder andere Reisje langs de Rijn, Glimlach van een kind en Voor mijn geen slingers aan de wand.

Dj Petje
Remco de Bruin alias Dj Petje hielp Steven met de muziek en Adwin Mathon fungeerde als chauffeur. "Ik zou dit graag vaker willen doen. Mensen kunnen contact met mij opnemen via: zangersteven@live.nl. De optredens verzorg ik natuurlijk belangeloos. We zitten de komende weken wel al vrij vol, maar samen kunnen we wel een gaatje vinden", denkt Steven.

Oorkonde
Steven blikt terug op een succesvolle dag. "De burgemeester en de wethouder vonden het erg leuk. Remco, Adwin en ik hebben zelf een oorkonde gekregen van ze. Daarnaast kreeg ik nog een speciale steen. Hoe gaaf is dat! Ik ga het thuis een mooi plekje geven", besluit de Veghelse zanger trots. 

Feestzanger Steven bracht onlangs een nieuwe plaat uit. Check de bijbehorende clip hieronder.

Meer berichten