Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

Vendelhulde als opsteker voor Veghelse zorghelden en ouderen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Drie leden van het Veghelse Sint Barbaragilde hebben zondagmiddag een vendelhulde met trom, bazuin en vaandel gebracht bij drie verzorgingsinstellingen van Brabantzorg. Uiteraard gebeurde dit in overleg met de drie verzorgingshuizen: de Watersteeg, Joachim & Anna en het AAtrium in Veghel. 

Doel was een positief signaal afgeven, een Gilde dat luid en zichtbaar aanwezig is voor een vendelhulde: met vendel, bazuin en trom. Een positief signaal in deze onzekere en bange periode voor de zorghelden en de bewoners. Het is een gebaar van dank en respect naar de zorgmedewerkers die onder grote druk en nu ook met risico's hun werk doen.
Maar het was tegelijkertijd ook bedoeld voor de ouderen die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen en zich vaak zorgen maken. "Ook voor hen een positief signaal. Houd de moed erin, we denken aan jullie", vertelt Ruud Eekhof namens het Gilde.

Applaus
Door het mooie weren stonden veel ramen open en waren de balkons goed gevuld. Achteraf klonk applaus en dankbaar geroep van diverse kanten. Voor Theo van Liempd en Walter Beks, twee oudere Gildebroeders die in één van de tehuizen wonen, was het extra speciaal. "Broederschap moet volgens het Gilde niet alleen gericht zijn op de onderlinge band, maar ook op maatschappelijk betrokkenheid met de eigen gemeenschap. Uiteraard hadden meerdere Gildebroeders mee willen doen maar groepen groter dan drie zijn verboden", besluit Ruud.

Meer berichten