Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Berdy Maertens van Phoenix Cultuur tijdens een van de opnames.
Berdy Maertens van Phoenix Cultuur tijdens een van de opnames. (Foto: )
CORONAVIRUS

'Heel Meierijstad Beweegt' en 'Meierijstad cultUUR'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het zijn heftige tijden voor iedereen in Meierijstad. Door de richtlijnen vanuit de overheid ligt het openbare leven grotendeels stil en zijn kinderen, jongeren en volwassenen aan huis gebonden. Vooral voor senioren is het niet naar buiten kunnen en het ontbreken van persoonlijk contact met familie en vrienden een groot gemis. De lokale media zijn bij uitstek de plekken om deze doelgroep structureel te bereiken. Omroep Meierij, gemeente Meierijstad en Phoenix Cultuur slaan de handen ineen en geven vanaf maandag 6 april invulling aan dagelijkse bewegingslessen en een cultureel uur.

Vanaf maandag 6 april wordt er dagelijks om 10.15 uur en om 11.15 uur een bewegingsles voor senioren uitgezonden. De bewegingslessen zijn vooraf opgenomen en worden gegeven door docenten en sportcoaches uit Meierijstad. Kom lekker in je eigen huiskamer, je kamer in het zorgcentrum of de gemeenschapsruimte in een verzorgingshuis op een verantwoorde manier in beweging. De lessen zijn gericht op senioren, maar natuurlijk kan jong en oud vanuit thuis lekker meedoen.

Culturele activiteiten
Onze gemeente is rijk aan kunst en cultuur zoals concerten, voorstellingen, exposities, kunstlessen, festivals, enzovoort. Van al dat moois zijn al heel veel mooie en geschikte beelden en reportages gemaakt. Dagelijks om 15.15 uur start er een nieuwe 'Meierijstad cultUUR' met beelden en films van deze kunst en culturele activiteiten. "Hierbij doen wij een oproep aan alle muziek- en theaterverenigingen, dansscholen, kunstgroepen, festivals, koren, (big)bands etc. om beeldmateriaal in te sturen zodat we dit dagelijkse programma voor lange tijd in kunnen vullen. Het beeldmateriaal dient rechtenvrij te zijn en mag maximaal 40 minuten duren", aldus de
organisatie.

Contact
In samenwerking en overleg met Esther de Bie van Ons Welzijn hopen ze met beide dagelijkse programma's vooral senioren te bereiken. Voor meer informatie over de bewegingslessen 'Heel Meierijstad Beweegt' kun je contact opnemen met Berdy Maertens van Phoenix Cultuur via berdy.dans@gmail.com en met Henry van Alebeek van gemeente Meierijstad via hvalebeek@meierijstad.nl. Voor vragen en het aanleveren van rechtenvrij beeldmateriaal voor 'Meierijstad cultUUr' neem je contact op met Jan de Vries van Omroep Meierij via redactie@omroepmeierij.nl.

Meer berichten