Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

RIVM meldt minder doden, maar wel meer ziekenhuisopnames

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 260 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er 7 meer dan gisteren. Toen ging het om 253 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 7.135. Het dodenaantal steeg met 101 naar een totaal van 1.867. Dat zijn minder gemelde overledenen dan gisteren (116).

"Vandaag zijn er 260 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 101 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden", meldt het RIVM. 
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 952. In totaal zijn er nu 18.803 besmettingsgevallen bekend. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, doordat lang niet iedereen wordt getest.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 144. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 82 en 27 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 100 en in Bernheze 70.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten