Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS + UPDATE Coronavirus

Rijkers verzamelt hartjes: 'Ik heb belachelijk goed nieuws'

  •   keer gelezen

UPDATE 21 april 11.10 uur:
"Ik heb belachelijk goed nieuws", vertel Leo Rijkers enthousiast. "Het is gelukt! We hebben 160 weten te verzamelen. Dinsdagochtend hebben Marion en ik de hartjes afgeleverd bij De Watersteeg in Veghel."

Marion Lewis, werkzaam bij Rijkers Naaimachines, heeft dinsdagochtend de hartjes overhandigd aan Rian en Hanny van De Watersteeg. "Een groot geweldig compliment aan ieder die hier aan meegewerkt heeft. Ik ben blij dat de ouderen allemaal een hart onder de riem hebben gekregen", aldus een blije Leo. 


7 april 10.42 uur:
VEGHEL | Leo Rijlkers van Rijkers Naaimachines startte twee weken geleden het initiatief om hartjes te maken voor de Veghelse verzorgingshuizen. Hij riep Veghelaren op om hem te helpen. Dat gebeurde massaal. Inmiddels heeft hij 70 zelfgemaakte hartjes afgeleverd bij Joachim & Anna en 60 bij het AAtrium. "Ik hoop er nog 160 te verzamelen voor De Watersteeg", aldus Leo.

Volgens de eigenaar van Rijkers Naaimachines worden de hartjes ontzettend goed ontvangen. Leo maakt de hartjes niet zelf, hij verzamelt ze en brengt ze naar de desbetreffende verzorgingshuizen. "Dit alles wordt gerealiseerd door de inbreng van inwoners van Meierijstad met een naaimachine. Zij maken de hartjes, ongeveer ter grootte van een A4'tje, en leveren ze bij mij af. Mensen die te weinig materiaal hebben, kunnen terecht bij Louises Naaicafe in de Bernhardstraat. De inzet is enorm. Samen zijn we er voor onze ouderen. Het wordt echt gewaardeerd." 


Leo Rijkers geeft de hartjes af bij het AAtrium.

Er zijn zelfs mensen buiten de gemeentegrenzen die het idee oppikken. Leo vervolgt: "In Helvoirt is iemand een vergelijkbare actie gestart en wij hebben inmiddels hartjes uit heel Nederland ontvangen. Deze worden opgestuurd per post. Dat mag natuurlijk ook."

Blij
Leo hoopt nog 160 hartjes te verzamelen. Dan zou hij de bewoners van De Watersteeg ook kunnen voorzien. "Ik ben begonnen bij Joachim & Anna, want daar woont mijn moeder. De reacties waren zo mooi dat we de actie hebben verlengd. Het AAtrium is inmiddels voorzien en nu hopen we de bewoners van De Watersteeg een hart onder de riem te steken", vertelt Leo. Samen met zijn team is hij er veel tijd mee kwijt, maar met alle plezier. "We trekken alle registers open en dat wordt gewaardeerd. De reacties zijn overweldigend en geven veel voldoening. Het is mooi wanneer je iemand blij kan maken. Dat gebeurt nu in groten getale." Mensen kunnen hun hartje afgeven bij Rijkers Naaimachines in de winkel of opsturen per post. "De ouderen in Veghel worden niet vergeten. We denken en geven om ze", besluit Leo.

Meer berichten