Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

Eerste smartphones uitgereikt aan eenzame ouderen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De eerste smartphones zijn uitgereikt door Hallo Familie aan ouderen die al enkele weken geen contact meer hadden met hun familie. Dankzij de smartphones konden zij voor het eerst videobellen met hun kinderen en kleinkinderen. "Het is Hallo Familie gelukt om mijn 89 jarige, alleenwonende moeder door een gesloten deur uit te leggen op welke knopjes ze moest drukken om te videobellen", zegt Angela Moorlag enthousiast. 

"Wij hebben allen weer eens naar elkaar kunnen lachen; een groot lichtpunt voor mijn moeder en voor ons in deze nare tijden", zegt de dochter van Mevrouw Willems-van Dijk. "Ook voor ons was het enorm ontroerend om dit te zien. Er zijn veel mensen eenzaam en het is fijn om zo te kunnen helpen", zegt Esther de Bie van ONS Welzijn. Het doel van Hallo Familie is om de strijd tegen het eenzaamheidsvirus aan te gaan door families met elkaar in contact te brengen via videobellen. 

Nog honderden smartphones nodig
De eerste start is gemaakt. Er zijn al bijna honderd oude smartphones en tablets gedoneerd. Ook heeft Stichting Vudel toegezegd vijftien tablets te doneren. Van het eerste opgehaalde geld worden ook tien tablets gekocht. Maar dat is nog niet voldoende. "We hebben echt nog meer apparaten nodig", zegt Coen Hendriks van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. "Als er bijvoorbeeld nog bedrijven zijn die telefoons hebben liggen? Ze zijn echt meer dan welkom." Informatie over het doneren van oude smartphones of tablets vind je hier.
 
Over Hallo Familie
Hallo Familie is een initiatief van Coen Hendriks (Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en partner van Leefgoed), Elke van Looveren (werkzaam bij Jumbo), Anneke Vogels-van Eijk (eigenaar WriteNow Online Communicatie) en Ron van Zelst (eigenaar roem events). Hallo Familie werkt samen met zorg- en welzijnsinstanties ONS Welzijn, BrabantZorg en Laverhof. Lanthopus coördineert het installeren en reinigen van de apparaten. 

Meer berichten