Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jaap Rinkel is 84 jaar geworden.
Jaap Rinkel is 84 jaar geworden.
CORONAVIRUS Coronavirus

In memoriam: Jaap Rinkel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Jaap Rinkel is op 1 april in Uden overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Jaap is 84 jaar geworden. Het Prins Willem Alexander Sportpark is jarenlang zijn tweede thuis geweest. Jaap was werkzaam bij de gemeente Veghel en daar verantwoordelijk voor de sportvelden op het Veghelse sportpark.

Niets was hem te veel om zorg te dragen dat de velden van de sportverenigingen er prima bijlagen. Prikken, zaaien, maaien Jaap wist het allemaal te regelen. Dit kwam zeker ook omdat hij een echte natuurman was. Als je op zaterdagochtend met hem de velden gingen keuren, wist hij precies te vertellen waarom de wedstrijden wel of niet door konden gaan. 'De wind komt uit het westen en het gaat flink waaien. Dus het zal wel droog blijven', zei hij dan. En ja hoor Jaap had het bij het rechte eind.

Ook als er iets met spoed gedaan moest worden, kwam hij op zijn fiets van het Middegaal, waar hij woonde, en werd er een oplossing gezocht. Nadat zijn werkzaamheden bij de gemeente waren gestopt, bleef hij Blauw Geel trouw door als vrijwilliger samen met een aantal leeftijdgenoten ervoor te zorgen dat alles spic en span bleef. Vele rondes heeft Jaap op het sportpark gemaakt.

Donderdag aanstaande maakt hij zijn laatste ronde over het sportpark als er door zijn familie afscheid genomen wordt. Iedereen die wil, kan op gepaste afstand van elkaar een erehaag maken vanaf de poort van het sportpark, langs de kantine van Blauw Geel tot aan de parkeerplaats bij het Zwijsen College. Opstellen vanaf 15.30 uur waarna de rouwstoet voorbij zal komen.

Meer berichten