Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:
CORONAVIRUS Coronavirus

Rode Kruis telefooncirkel tegen eenzaamheid

  •   keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de Coronacrisis wordt wijselijk afstand gehouden van ouderen. Het gevolg is dat de eenzaamheid toeslaat. Het is wel mogelijk om toch dagelijks even contact te hebben. Het Rode Kruis afdeling Meierijstad Boxtel Boekel heeft namelijk de telefooncirkel.

Het zijn vooral alleenstaande ouderen die deelnemen aan de telefooncirkel van het Rode Kruis. Daarmee kun je dagelijks of op afgesproken dagen een kort telefoontje krijgen om te vertellen hoe het gaat. Vervolgens bel je de volgende persoon, die ook weer een ander belt. Een vrijwillige medewerker van het Rode Kruis zal meestal rond 9.00 uur het eerste telefoontje binnen de cirkel doen. Als deelgenoot is het wel de bedoeling dat je thuis bent. De laatste in de cirkel belt weer naar de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo gaat de cirkel rond. Als iemand niet opneemt, dan wordt de vrijwilliger gewaarschuwd die actie zal ondernemen, desnoods samen met de politie.

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die bereid zijn om één of meer dagen in de week een cirkel te starten en meestal na 30 tot 45 minuten als laatste de telefoon weer op te nemen. Mensen die zich als vrijwilliger willen aanmelden kunnen dat doen per email aan ftijssen@rodekruis.nl met een kort curriculum. Er zal dan een introductiegesprek volgen.

Mensen die graag aan een cirkel willen deelnemen kunnen zich eveneens aanmelden bij locatiemanager Fred Tijssen door te bellen naar 06-40003741 of te mailen naar ftijssen@rodekruis.nl.

Meer berichten