Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

'Maaltijd gevuld met geluk, een snufje gezondheid en besprenkeld met liefde'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Vorige week ontstond het idee om Heel Veghel Kookt Met je Hart uit te rollen in aangepaste vorm. Aangezien Stichting Met je hart door de uitbraak van het Coronavirus nu geen ontmoetingen kan organiseren, hebben ze iets anders bedacht. "Dan brengen we het eten toch naar de ouderen toe. Iedereen moet toch koken, dus koken we wat extra's voor een oudere", aldus Jet van der Linden van Met je hart.

Afgelopen weekend zijn er een hoop vrijwilligers van de laatste editie van Heel Veghel kookt benaderd, net als de vrijwilligers van Met je hart. Sinds de uitbraak van het Coronavirus bellen een aantal vrijwilligers van Met je hart een vast groepje ouderen 1 à 2 keer per week. Jet: "Even een praatje maken, vragen of wij ze nog ergens mee kunnen helpen. We spraken ze onder andere over of ze het leuk zouden vinden om op woensdag 8 april een maaltijd te ontvangen. Daar is flink gehoor aangeven. We hebben 124 aanmeldingen gekregen. Eigenlijk was de organisatie snel rond. Zo mooi om te zien hoezeer mensen bereid zijn iets te betekenen voor een ander. We hebben papieren tasjes, magnetron soepbekers en schalen gekocht bij de Sligro." De Sligro heeft voor iedereen een gratis zakje paaseitjes meegegeven.

Geluk
"Gisteren hebben we alle vrijwilligers geïnstrueerd en de spullen rondgebracht. Vandaag was het dan zover, 34 vrijwilligers zijn op pad gegaan om 124 ouderen een lekkere maaltijd brengen. Geen ontmoeting aan tafel dit keer, maar wel een maaltijd gevuld met een handjevol geluk, een snufje gezondheid en besprenkeld met liefde", besluit Jet.

Meer berichten