Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Deze grafiek toont het aantal bij de GGD’en gemelde COVID-19 patiënten per dag.
Deze grafiek toont het aantal bij de GGD’en gemelde COVID-19 patiënten per dag.
CORONAVIRUS Coronavirus

Aantal opnames ietsje gestegen, dodental ligt lager

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er 308 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er meer dan gisteren. Toen ging het om 292 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 7.427. Het dodenaantal steeg met 147 naar een totaal van 2.101. Dat zijn minder gemelde overledenen dan gisteren (234).

"Vandaag zijn er 308 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 147 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden", meldt het RIVM. 
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 969. In totaal zijn er nu 20.549 besmettingsgevallen bekend. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, doordat lang niet iedereen wordt getest.

Noord-Brabant
Er zijn grote regionale verschillen in de epidemie. In Nederland zijn tot nu tot 20.549 bevestigde besmettingen gemeld. De meeste mensen die positief zijn getest op het Coronavirus wonen in de provincie Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van de provincie Noord-Brabant  (4.799 bevestigde besmettingen). De provincie Groningen is  met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen, 1.1 procent van het totaal aantal besmettingen, op de voet gevolgd door de provincies Drenthe (232, 1.1 procent), Friesland (260, 1.3 procent) en Flevoland (293, 1.4 procent). "Deze verschillen zijn te verklaren doordat de verspreiding van het Coronavirus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag", aldus het RIVM.

Uitbreiding van het testen
Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. RIVM: "Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een Coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt." 

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 155. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 84 en 28 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 107 en in Bernheze 75.
Het aantal gemelde besmettingen ligt in Meierijstad op 329, in Uden 193 en in Boekel 72. In Oss zijn 266 en in Bernheze 165 mensen besmet met het Coronavirus.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD'en. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten