Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

Dodental boven de 2500, aantal nieuwe ziekenhuisopnames ongeveer gelijk

  •   2115 keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Er zijn 225 nieuwe Coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn minder nieuwe patiënten dan gisteren gemeld. Toen ging het om 237 nieuwe ziekenhuispatiënten. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt naar 8179. Het RIVM meldt verder dat er 115 personen als overleden zijn gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Het totaal aantal overleden personen ligt op 2511.

"De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden. Tot nu toe zijn er 23.097 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.  Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde COVID-19 patiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag", aldus het RIVM.

Positief geteste personen: 23.097* (+1.335)

Ziekenhuisopnames: 8.197 (+225)

Overleden personen: 2511 (115)

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 165. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 87 en 29 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 113 en in Bernheze 76.
Het aantal gemelde besmettingen ligt in Meierijstad op 360, in Uden 202 en in Boekel 74. In Oss zijn 292 en in Bernheze 179 mensen besmet met het Coronavirus.


 

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Zorgmedewerkers
De verdeling tussen het aantal bevestigde besmettingen van zorgmedewerkers en overige patiënten is per regio sterk verschillend. Dit is afhankelijk van de mate van verspreiding van het Coronavirus en het lokale testbeleid tot 6 april. Zo is 56 procent van alle meldingen uit Groningen afkomstig van zorgmedewerkers. In Noord-Brabant zijn dit 11 procent van de meldingen tot nu toe. Landelijk gezien is 24 procent van de bevestigde COVID-19 patiënten een zorgmedewerker.

Testbeleid
Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg en thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een Coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. 

Meer berichten