Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Hart onder de riem voor ouderen in Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een hart onder de riem voor ouderen in de regio Meierijstad met behulp van bloemen. Vrijdag 10 en zaterdag 11 april werden bijna 1.100 kleurrijke boeketten bloemen bezorgd bij een groot aantal thuiswonende cliënten van BrabantZorg in de regio Meierijstad. Het doel van de actie is om ouderen die alleen thuis zitten een hart onder de riem steken in deze moeilijke en spannende tijd.

Een bloemetje vrolijkt op, zo is de gedachte. Medewerkers van de gemeente Meierijstad bezorgden de boeketten bij de cliënten die thuiszorg via BrabantZorg in de regio Meierijstad ontvangen.

46 ambtenaren
ONS Welzijn klopte aan bij de gemeente Meierijstad met het verzoek of zij de bloemen wilden bezorgen. Op dit verzoek werd positief gereageerd: spontaan meldden zich 46 ambtenaren aan. Zij kropen in de rol van bloemenbezorger. Uiteraard met in achtneming van alle veiligheidseisen.
Ook burgemeester Kees van Rooij nam deel aan de actie en ging op pad om ouderen te verrassen.

BrabantZorg ontvangt veel steunbetuigingen voor haar cliënten. Deze actie is hier een heel mooi voorbeeld van. De stichting is ontzettend blij en dankbaar dat de ambtenaren de cliënten wilden verrassen met bloemen.

Ali B
Het gaat om een landelijke actie op initiatief van Ali B samen met de sierteeltsector. De sierteeltsector schenkt de bloemen belangeloos.
Deze actie wordt lokaal uitgevoerd vanuit een samenwerking tussen ONS welzijn, BrabantZorg en de gemeente Meierijstad.

Meer berichten