Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Johan rijdt de soepkar rond met zijn TukTuk.
Johan rijdt de soepkar rond met zijn TukTuk.

PieterBrueghelHuis introduceert 'soepkar'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het PieterBrueghelHuis komt bij mensen aan huis met vers bereide soep. Vrijwilligers leveren met de TukTuk Meierijstad maandag 20 april vanaf 12.00 uur de soep aan huis af. De week daarna willen ze de actie herhalen. De actie is speciaal bedoeld voor mensen die de deur niet kunnen komen.

"Maandag 20 april rijden we tussen 12.00 uur en 13.30 uur langs om mensen te voorzien van vers bereide soep, die gedoneerd wordt door de Verspillingsfabriek. De soep is koud en dient door de mensen zelf opgewarmd te worden", laat Mirjam Kooistra, coördinator van het Pieter Brueghelhuis weten.
Johan Bekenkamp van Tuktuk Meierijstad was direct enthousiast om mee te werken aan de 'soepkar'. Hij stelt zijn TukTuk ter beschikking voor het goede doel. De vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis willen graag meewerken.

Voor wie
De soepkar is een uitkomst voor hen die eenzaam zijn en voor hen die de kokerijgroep van het PieterBrueghelHuis missen.
Diverse organisaties uit Meierijstad en het PieterBrueghelHuis benaderen mensen die de soep goed kunnen gebruiken. Deze mensen kunnen de soep aanvragen. "Ken je ook iemand die blij gemaakt kan worden met een gezond soepje? Stuur dan een mailtje naar info@pieterbrueghelhuis.nl of bel naar 0413-395280 tussen 10.00 uur en 12.00 uur", besluit Mirjam.

Meer berichten