Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Walter Beks is 83 jaar geworden.
Walter Beks is 83 jaar geworden.
CORONAVIRUS

Sint Barbaragilde neemt afscheid van Gildebroeder Walter Beks

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Sint Barbaragilde Veghel neemt dinsdagmiddag afscheid van Walter Beks. De Gildebroeder overleed op 6 april, daags nadat het Sint Barbaragilde Veghel met enkele Gildebroeders een groet had gebracht bij de drie verzorgingshuizen in Veghel, aan het Coronavirus. Hij woonde in het AAtrium.

Walter werd 83 jaar en was 40 jaar Gildebroeder, vanaf de heroprichting. Onlangs werd dit in aanwezigheid van Klaartje zijn vrouw, tegelijk met het veertig jarig bestaan van het heropgerichte Gilde, gevierd.
Walter was twee keer koning van het Gilde en won veel Gildezilver bij het geweer- en kruisboogschieten. Ook zijn drie zonen waren jaren lid van het Sint Barbaragilde.

Dinsdag wordt, vanwege de Coronamaatregelen, op eenvoudige maar rituele wijze afscheid genomen van Walter. Dit gebeurt bij de Sint Lambertuskerk in Veghel. De vaandrig op deze dag is Gertjan Centen, vele jaren nauw bevriend met de familie. Hij zal buiten de kerk op het voorplein na aankomst van de rouwstoet de Vendelgroet brengen met nog twee Gildebroeders. "Eenvoudig, maar waardig en met respect voor deze Gildebroeder. Op afstand wordt een kleine erehaag gevormd. Van een echte samenkomst kon uiteraard geen sprake zijn", laat Ruud Eekhof van het Gilde weten.

Meer berichten