Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS

60 plussers gezocht voor Corona onderzoek

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Radboud UMC en Wijnu Veghel zijn op zoek naar een groot aantal 60 plussers om aan een corona onderzoek voor ouderen deel te nemen. Het gaat om een medisch-wetenschappelijk onderzoek genaamd BCG-CORONA-OUDEREN. Om deel te nemen moet je zestig jaar of ouder zijn en (nog) niet ziek zijn. 

Er is een snelle toename van het aantal Nederlanders dat besmet is met het coronavirus. Met name ouderen vormen een kwetsbare groep. In het onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van het Radboud UMC en het UMC Utrecht, zal worden onderzocht of vaccinatie met het al lang bestaande BCG vaccin bescherming biedt tegen het coronavirus en/of de ernst van de virusinfectie vermindert. BCG is een geregistreerd vaccin om tuberculose te voorkomen. Onderzoek toont aan dat BCG veel meer positieve effecten heeft, zoals het bieden van bescherming tegen infectieziekten veroorzaakt door virussen. Het is nog onbekend of BCG ook tegen het coronavirus beschermt. 

Hoe werkt het onderzoek?
Het onderzoek vindt plaats in het Wijnu gebouw in Veghel. De helft van de deelnemers zal het BCG vaccin ontvangen, de andere helft krijgt geen vaccin. Of je het vaccin krijgt of niet wordt bepaald door loting via de computer. Vervolgens wordt gevraagd om dagelijks bij te houden of je klachten hebt die zouden kunnen passen bij een infectie. Dit zal via een smartphone applicatie gebeuren. Heb je geen smartphone? Dan zal de onderzoeker wekelijks bellen.
Mocht het onderzoek uitwijzen dat BCG vaccinatie ziekte voorkomt, dan zullen deelnemers die het vaccin nog niet gehad hebben, alsnog het vaccin aangeboden krijgen.

Heb je interesse om deel te nemen, stuur dan een email naar de uitvoerende onderzoekers via bcgouderen.aig@radboudumc.nl. Vermeld hierin je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Aanmelden kan ook via de website van Wijnu.
 
 

Meer berichten