Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

RIVM: 189 personen overleden, 188 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt woensdag dat er 188 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal overleden personen ligt een stuk hoger dan gisteren: 189 om 122.

"Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens", meldt het RIVM. 
Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.


Actuele cijfers COVID-19: 15 april 2020.
Positief geteste personen: 28.153 (+734).
Ziekenhuisopnames: 9.127 (+188).
Overleden personen: 3.134 (+189).


De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 166. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 88 en 31 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 112 en in Bernheze 76.
Het aantal gemelde besmettingen ligt in Meierijstad op 394, in Uden 217 en in Boekel 80. In Oss zijn 326 en in Bernheze 198 mensen besmet met het Coronavirus.

Aantal overledenen naar datum van overlijden


Deze grafiek toont het aantal gemelde overleden patiënten per dag, naar datum van overlijden. Een deel van het aantal overledenen wordt pas een of enkele dagen later gemeld. Om die reden worden de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast (in het geel zijn de nieuwe aantallen te zien). Uit controles blijkt soms dat enkele meldingen niet kloppen, waardoor de aantallen meldingen van eerdere dagen soms aangepast worden.
Het werkelijke aantal overleden COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet alle overleden patiënten getest worden.

Meer berichten