Nienke Nieuwenhuizen is voorzitter van Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.
Nienke Nieuwenhuizen is voorzitter van Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.
CORONAVIRUS

'Ongekend aantal doden in verpleeghuizen'

Algemeen Coronavirus 1.867 keer gelezen

REGIO | Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter van Verenso de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde, sprak donderdagochtend in de Tweede Kamer over de ernst van de situatie in de verpleeghuizen. "Iedereen die nu nog zegt dat het een griepje is, is ziende blind", sprak ze haar zorg uit. 

Nienke Nieuwenhuizen gaf als voorbeeld aan dat bewoners van verpleeghuizen die dementerend zijn, zelf niet kunnen aangeven of ze ziek worden of zijn. "Dat is lastig, want bij deze ziekte moet je er snel bij zijn. Het is ook lastig om met de bewoners van verpleeghuizen de afstandsregels en hygiënemaatregelen vol te houden", aldus de voorzitter van Verenso.

Overleden patiënten vervijfvoudigd
In twee weken tijd is het aantal overleden patiënten vervijfvoudigd. Op dinsdag 14 april waren het er 629. Volgens Nieuwenhuizen zijn 'dit ongekende aantallen'. Ze vreest dat er nog veel meer mensen zullen overlijden omdat het ziekteverloop bij ouderen vaak ernstig is. "Iemand is ziek, je denkt dat het de goede kant op gaat en de volgende dag is iemand weer helemaal ingestort." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant