Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Noor van Rijbroek, secretaris in het bestuur van M25, is de initiatiefneemster van het project 'Heel Veghel Bakt voor Koningsdag'.
Noor van Rijbroek, secretaris in het bestuur van M25, is de initiatiefneemster van het project 'Heel Veghel Bakt voor Koningsdag'. (Foto: )
CORONAVIRUS Coronavirus

M25 Veghel in actie tegen het 'eenzaamheidsvirus'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Tijdens Koningsdag komen de jongeren van M25 Veghel in actie tegen het 'eenzaamheidsvirus' onder ouderen. Iedereen kan meedoen. Hiervoor is 'Heel Veghel Bakt' nieuw leven ingeblazen door Noor van Rijbroek en Marie-José Keurlings van M25 Veghel en Esther de Bie van ONS Welzijn.

Tijdens Koningsdag hoort niemand alleen te zijn. "Helaas zijn er vanwege de Coronamaatregelen toch veel ouderen alleen. Dit kan natuurlijk niet. Daarom gaan jongeren van M25 Veghel thuiswonende ouderen een vrolijk oranjegevoel te bezorgen", vertelt Marie-José. Dit gaan ze doen door ze te verwennen met iets lekkers, dat ze zelf thuis gebakken hebben. Denk hierbij aan koekjes, cup cakejes, een stukje cake of taart. Dat wordt nog extra gezellig gemaakt met een lief kaartje of een leuke boodschap. Dit alles wordt op Koningsdag aan de deur gehangen of voor de deur gelegd, zodat de oudere het veilig naar binnen kan brengen. Marie-José vervolgt: "Het zou fijn zijn wanneer je op Koningsdag jouw lekkernij tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar het adres van de oudere wil brengen. Daar hebben we dan samen nog contact over. Mocht je wel willen bakken, maar het niet weg kunnen brengen, laat het ons dan even weten."

Alles gebeurt natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ook tijdens het bezorgen van het lekkers 1.5 meter afstand gehouden.
Iedereen, jong of oud, kan meedoen. Stuur uiterlijk vóór vrijdag 24 april een mailtje naar heelveghelbakt@gmail.com. Hierin geef je je naam en adres op en laat je weten voor hoeveel mensen je wil bakken. Je ontvangt dan een mailtje terug met de nodige informatie.

Kijk voor meer informatie op m25-veghel.jouwweb.nl.

Meer berichten