Afbeelding

Drie bierprijzen voor Berne Abdijbier

Algemeen 803 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther heeft deze maand drie gerenommeerde bierprijzen binnengesleept op de 'Dutch Beer Challenge'. De Dutch Beer Challenge (DBC) is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland en werd opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse Biercultuur.

De DBC wordt op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv. Vorig jaar al, op de zesde editie, werd brons behaald voor de Abt-Tripel, nu vielen drie andere bieren erg in de smaak van de jury. Zo wonnen Norbertijn Blond en Abt-generaal Quadrupel het brons en was er zelfs zilver voor Witheren Wit. Berne Abdijbier dingt met deze prijzen mee naar de Mitra-award 'Het beste bier van Nederland'. Deze wordt op 14 mei bekendgemaakt.

Blind geproefd
91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd, van de 46 winnende brouwerijen won Berne Abdijbier als een van de weinigen drie prijzen. Nederlandse onafhankelijke bierexperts, keurmeesters en internationale specialisten hebben de 400 ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in 27 verschillende biercategorieën. "Als je dan in drie categorieën deze gerenommeerde prijs krijgt, mag je wel stellen dat we echt een heel goed team hebben. We doen dus mee met de beste speciaalbier merken van Nederland en dat in de vijf jaar dat het merk Berne Abdijbier bestaat. Ik heb er mijn unieke fles Vatgerijpte Abt-generaal Quadrupel voor open getrokken", aldus de trotse voorzitter Henry van Boxmeer van de stichting.

Traditie
De speciaalbiermarkt groeit nog steeds. Inmiddels zijn er 735 brouwerijen met vele bieren. Berne Abdijbier brouwt hun zes bieren bij drie van deze brouwerijen en is voornemens om op de Abdij van Berne opnieuw een abdijbrouwerij te starten. Daarmee wordt dan een eeuwenoude traditie in ere hersteld. Door de Coronacrisis levert Berne Abdijbier hun bieren momenteel niet aan de horeca maar enkel aan enkele supermarkten en slijterijen door heel het land. Het Proeflokaal op de abdij is tijdelijk gesloten, maar de winkel heeft elke zaterdagmiddag Bierkoopdag zodat men in quarantainetijd niet zonder deze prijswinnaars hoeft te zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant