Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

RIVM meldt 165 nieuwe doden: 'Op dinsdag is het aantal meldingen vaak het hoogst'

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dinsdag dat er 118 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Er zijn 165 personen als overleden gemeld. "Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd", laat het RIVM weten.

"Vandaag zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld", aldus het RIVM.
Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.


Positief geteste personen: 34.134 (+729).
Ziekenhuisopnames: 9.897 (+118).
Overleden personen: 3.916 (+165).


De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.
Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 172. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 93 en 31 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 119 en in Bernheze 79.
Het aantal gemelde besmettingen ligt in Meierijstad op 452, in Uden 232 en in Boekel 85. In Oss zijn 384 en in Bernheze 233 mensen besmet met het Coronavirus.
Het aantal mensen dat door het Coronavirus is overleden, ligt in de gemeente Meierijstad tot nu toe op 112 mensen en in Uden op 58. In Boekel ligt het dodenaantal op 21, in Oss op 74 en in Bernheze op 52. Dat meldt het RIVM dinsdagmiddag.

Meer berichten