Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Bouwdorp Veghel gaat niet door.
Bouwdorp Veghel gaat niet door.
CORONAVIRUS Coronavirus

Veghel in Hout gaat toch niet door: 'Dat is nog nooit voorgekomen'

  •   keer gelezen

VEGHEL | "Helaas heeft het bestuur van Veghel in Hout besloten dat het bouwdorp in 2020 niet doorgaat", aldus voorzitter van Veghel in Hout Ed van Uden. Na 34 voorgaande edities gaat de 35ste feesteditie dus niet door. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het Coronavirus.

De beslissing om Veghel in Hout af te blazen, heeft het bestuur lang voor zich uitgeschoven en valt zwaar. Ed: "Helaas heeft de regering alle evenementen tot 1 september 2020 verboden en hier valt Veghel in Hout ook onder." De organisatie van bouwdorp 2020 liep tot een maand geleden allemaal nog zoals gepland. Commissies en bestuur waren volop bezig alles te regelen en te organiseren. Zo was bijvoorbeeld het programma van activiteiten al rond, pallets stonden klaar en de tenten waren besteld. "We waren optimistisch gestemd en we hadden het organisatorisch goed voor elkaar. Het programma met activiteiten was klaar, pallets waren reeds besteld en bedrijven en sponsoren aangeschreven. De regering is duidelijk in zijn besluit en dat respecteren we uiteraard. Het zal voor alle mensen die betrokken zijn bij het bouwdorp een vreemde zomer zijn. Het is nog nooit voorgekomen dat ons bouwdorp niet is doorgegaan", vertelt Ed.

Bouwdorp Veghel in Hout wenst iedereen alle sterkte toe voor de komende tijd. Na de zomer gaan het bestuur en de commissies weer in overleg met elkaar om in 2021 alsnog het 35 jarig jubileum te vieren. "Samen zetten we er dan weer de schouders onder om een fantastische week te organiseren. Ook dan zal het bouwdorp weer in het Julianapark zijn", besluit Ed.

Meer berichten