Na aanmelding worden jongeren aan een groepsapp toegevoegd.
Na aanmelding worden jongeren aan een groepsapp toegevoegd.

Stay Connected: online vrienden maken voor eenzame jongeren

Algemeen 615 keer gelezen

VEGHEL | In Coronatijd liggen negatieve gedachten en sombere gevoelens op de loer. Eenzame jongeren hebben daar vaker last van. Join us ontvangt dagelijks zorgelijke berichten van deze jongeren. Daarom introduceert de stichting www.stayup.nu. Een site waar jongeren positieve berichten delen en online vrienden kunnen maken.

Vanaf 21 april kunnen jongeren zich aanmelden voor Stay Connected. Het is een leuke manier om online vrienden te maken. Na aanmelding worden jongeren aan een groepsapp toegevoegd. Een groep bestaat uit tien tot vijftien jongeren, een begeleider en een vrijwilliger. Via WhatsApp hebben ze elke dag even contact. Daarnaast is er een wekelijkse videomeeting waarbij ze een quiz of ander spel spelen.

Negatieve spiraal
Jolanda van Gerwe, oprichtster van Stichting Join us, bedacht Stay Connected. "Als stichting zetten we ons in voor eenzame jongeren. Er zijn 29 Join us groepen in 16 verschillende gemeenten. Vragen van eenzame jongeren krijgen we echter uit heel het land. Nu nog meer dan normaal. Daarom zijn we zo gemotiveerd om Stay Connected tot een succes te maken voor eenzame jongeren. Op deze manier hopen we met hen de negatieve spiraal van eenzaamheid te doorbreken."

Praktische informatie
Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen zich aanmelden voor Stay Connected. Aanmelden kan via www.stayup.nu. Na aanmelding neemt de begeleider contact op voor een korte kennismaking. Hierna wordt de jongere toegevoegd aan de groepsapp. Deelname is gratis.
De website Stay Up en de online vriendendienst Stay Connected zijn met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en twee fondsen mogelijk gemaakt. Van het Oranje Fonds heeft stichting Join us 10.000 euro subsidie ontvangen en van het Kansfonds 5 euro.

Stichting Join us
Stichting Join us pakt eenzaamheid aan bij jongeren tussen de 12 en 25 jaar. In Nederland heeft 8 procent van de jongeren te maken met chronische eenzaamheid. Join us helpt hen door bijeenkomsten te organiseren waarbij jongeren plezier maken en sociaal sterker worden. De groepen komen tot stand in samenwerking met het lokale jongerenwerk.

Kijk op www.join-us.nu voor meer informatie.

Na aanmelding worden jongeren aan een groepsapp toegevoegd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant