Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Scouts thuis op zomerkamp #ikscoutthuis

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ondanks de maatregelen van de coronacrisis hebben de leden van Scouting Veghel de afgelopen weken niet stil gezeten. Eind maart begonnen de scoutinggroepen met het opzetten van activiteiten onder de naam #ikscoutthuis. Voor de meivakantie staat nu ook het Stay at home-kamp gepland. 

De opdrachten en uitdagingen van de groepen zijn geheel in het teken van de Scouting. Zo zijn de onderdelen natuur, knutselen, bouwen en aandacht voor je omgeving in deze tijd ook goed thuis of dichtbij huis in te vullen. Er zijn bijvoorbeeld tekeningen gemaakt voor De Watersteeg, er zijn allerlei mini-bouwwerken gemaakt met ijsstokjes en satéprikkers, er werd online Crazy88 gespeeld en Google Streetview bleek het perfecte middel voor een speurtocht. Scouting Nederland speelde snel in op #ikscoutthuis door het beschikbaar stellen van een speciaal Stay@Home-insigne voor op de scoutingblouse.

Stay at home-kamp
De meivakantie is voor veel groepen van Scouting Veghel de periode voor het jaarlijkse zomerkamp. Een week met je eigen groep op pad, daar kijken leden lang naar uit. Helaas is dat in deze tijd niet mogelijk, maar Scoutsgroep De Dwaalsterren greep de kans om een eerste (en hopelijk laatste) Stay at home-kamp te organiseren, met alles erop en eraan: een volledig weekprogramma, kampboekje, bagagelijst, aparte app-groep en kampherinneringen. 

De aangekondigde versoepeling voor basisonderwijs en buitensporten houdt ook voor de jeugdleden van Scouting Veghel in dat de mogelijkheden om samen actief te zijn weer iets toenemen. Deze worden dan ook zeker ingevuld, wellicht in combinatie met de #ikscoutthuis-activiteiten.

Ben je geen lid van scouting, maar toch op zoek naar originele, uitdagende activiteiten om thuis te doen? Kijk dan op ikscoutthuis.scouting.nl

Meer berichten