Foto: Piet Vorstenbosch
Foto: Piet Vorstenbosch

Kennismaken met... scheidsrechter Jeroen van Rossem

Voetbal 3.475 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met scheidsrechter Jeroen van Rossem.

Naam: Jeroen van Rossem
Leeftijd: 57 jaar
Woonplaats: Megen
Beroep/school: Commercieel Manager bij productiebedrijf infrastructuur.
Club: KNVB Official
Sterke punten: Een wedstrijd managen in plaats van met kaarten strooien.
Mindere punten: Soms iets te laat van huis als ik verder weg moet fluiten, en mijn vrouw gebeld wordt waar ik blijf.....
Favoriete club: AFC Ajax.
Beste speler op de regionale velden: We hebben veel prachtige spelers in de regio, maar als ik er enkele mag noemen: Tom Liemburg van FC Schadewijk, Luuk van Dijk van O.S.S.'20, Metin Alkir van Woezik en natuurlijk mijn eigen zoon Maurice van Rossem.
Beste speler van de wereld: Frenkie de Jong
Slechtste verliezer die je kent: Mark van Bommel
Beste trainer van de regio: Sander Janssen, Lars van Kan.
Mooiste sportpark van de regio: RKSV Margriet.
Gezelligste kantine: NAC Breda.
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig.
Mooiste shirt: Het zwarte Arag KNVB Nike scheidsrechtershirt.
Voorbeeld in de arbitrage: Björn Kuipers en Danny Makkelie, de keren dat ik hun sprak op bijeenkomsten en ze vertellen over hun ervaringen is prachtig om naar te luisteren.
Voorbeeld in de voetballerij: Diep respect voor de beleving van al die vrijwilligers die week in week uit voor hun vereniging zichzelf inzetten, van bestuurslid tot de mensen in de kantine, clubscheidsrechters enz.
Hoogtepunt als scheidsrechter: Het leiden van een derby in de 2e en 3e klasse zijn nog steeds hoogtepunten. Als scheidsrechter bij de jubileumwedstrijd van Roda JC met na afloop een buffet met alle spelers waar ook mijn vrouw en kinderen genodigd waren, en de twee beslissingswedstrijden op neutraal terrein van SIOL waarin men twee klasse promoveerde en de plaatsen van beide teams waren leeggelopen voor deze wedstrijden. Maar het mooiste is nog altijd als beide teams en staf je na afloop bedanken, en je weer een mooie bijdrage kon leveren aan hun sportiviteit en plezier.
Grappigste moment meegemaakt als scheidsrechter: Samen met Pol van Boekel de interland Nederland - België voor gehandicapten leiden, en de wedstrijd waarbij ik als toeschouwer kwam kijken naar mijn zoon die bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch speelde. De scheidsrechter bij deze wedstrijd tegen Willem II in Tilburg kreeg de bal vol tegen zijn hoofd en ik heb deze wedstrijd vervolgens gefloten.
Dromen in het voetbal: Dat iedereen maar weer snel in goede gezondheid en sportiviteit aan het voetballen kan, en we elkaar maar weer snel vol plezier mogen zien op en rond de velden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant