Afbeelding
+ VIDEO

Dodenherdenking anders verlopen, ambassadeur van VS legt krans in Veghel en Eerde

Algemeen 1.296 keer gelezen

VEGHEL | Dodenherdenking 2020 is in Meierijstad met een geheel ander karakter verlopen dan in voorgaande jaren. Meierijstad besteedt via een film aandacht aan Dodenherdenking. Een deel van deze film werd vooraf opgenomen, een ander deel op 4 mei.

Burgemeester Van Rooij legde in de ochtend van 4 mei bij zeven verschillende oorlogsmonumenten in Meierijstad een krans. Dat doet hij in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het lokale comité dat normaliter de herdenking organiseert en een wethouder. Van deze kransleggingen werden onder andere filmopnames gemaakt.

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland Pete Pete Hoekstra kwam maandag naar Veghel om een krans neer te leggen. "In Veghel with our good friend Mayor keeshcvanrooij to commemorate the Netherlands' 75th Anniversary of Liberation, and to lay a wreath at the Kangaroo Monument, honoring the brave soldiers of the 101st Airborne who fought here", schreef Hoekstra op Twitter. Hij was ook in Eerde aanwezig bij het leggen van de kransen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant