Afbeelding
Foto: Bianca van den Broek

'Meierijstad is voor ons de juiste regio'

Algemeen Bedrijvig Meierijstad 2.114 keer gelezen

Bijna een jaar lang onderzochten ze welke regio het beste past bij hun groeiambities. Uiteindelijk viel de keuze op Meierijstad; sinds oktober 2019 is e-Quest gevestigd in een van de kantoortorens binnen de Poort van Veghel. Commercieel directeur Martijn de Koning en Business Unit Manager Wing Choi verwachten veel van de uitbreiding. "Meierijstad is een economisch sterke en innovatieve regio die door samenwerking floreert. Daar maken we graag deel van uit."

e-Quest is een nieuwe naam in het Veghelse, maar in Helmond is het een begrip. De onderneming werd in 2000 opgericht (door Patrique Dankers) als bedrijf in kantoorautomatisering, en is twee decennia later een allround IT-specialist met zo'n 80 medewerkers aan boord. Patrique is de ondernemer die voornamelijk strategisch betrokken is. Operationeel is Perry van de Goorberg verantwoordelijk, hij vormt samen met Martijn de Koning het directieteam.

Vier pijlers
De dienstverlening van e-Quest bestaat uit vier pijlers: Kantoorautomatisering, Datacenter Diensten, Glasvezel Diensten en Business Intelligence. Martijn: "We helpen onze klanten met ontwerp, optimalisatie, inrichting en ondersteuning van hun complete ICT-omgeving. Als ondernemer wil je niet bezig zijn met de werking van je server, applicatie of computer. Het moet gewoon functioneren. Daar zorgen wij voor. Onze ICT-dienstverlening is altijd en overal beschikbaar, werkt snel en veilig en vergroot daarmee het werkplezier en de efficiency bij onze klanten."

Business versterken
e-Quest verzorgt haar diensten vanuit het eigen Cloud-platform, het eigen datacenter of bij de klant op locatie. Wing: "De veiligheid van data en beschikbaarheid van een goede back-up zijn primair voor de continuïteit van een organisatie. Wat we belangrijk vinden, is het ontzorgen van onze klanten. Heb je vragen of uitdagingen? Dan staan onze Servicedesk-medewerkers voor je klaar, stuk voor stuk technisch specialisten die je op afstand ondersteunen, maar ook snel op locatie zijn, indien wenselijk. Dat is een van de voordelen van een ICT-partner in de regio."

Duurzaam ondernemen
Naast het hoofdkantoor in Helmond beschikt e-Quest over een eigen Tier 3 datacenter, dat gedurende het jaar voor 60 procent draait op de energie van het zonnepanelenveld (ook in eigen beheer) en de restwarmte van de servers gebruikt als verwarming. "Dat sluit heel mooi aan bij onze duurzame manier van ondernemen", verduidelijkt Martijn. "Duurzaamheid zit in ons DNA. Net zoals we met onze klanten streven naar een langetermijnrelatie, willen we ook bewust omgaan met de wereld van morgen."

Nul risico
Klanten noemen 'betrouwbaarheid en kwaliteit' als de meest onderscheidende waarden van e-Quest, of het nu gaat om hardware en software, glasvezelvoorzieningen, clouddiensten of andere disciplines waarin e-Quest gespecialiseerd is. "Ook dat is geen toeval", knikt Martijn. "We willen ten koste van alles uitval voorkomen. In ons primaire datacenter, dat we in 2012 realiseerden, hebben we bijvoorbeeld nog geen seconde 'down-tijd' gekend. Als commercieel verantwoordelijke overleg ik geregeld met onze technische mensen. Is het faciliteren van meervoudige redundantie echt nodig? Dat zijn doorgaans heel korte gesprekken. Hun uitgangspunt is altijd 'nul risico' en daar wijken we niet vanaf. Eigenlijk kan ik alleen maar achter hun standpunt staan. Het belang van onze klant staat te allen tijde centraal."

Klik met Meierijstad
Dat e-Quest nu in Veghel is neergestreken, is een strategische keuze. Martijn: "Veghel is het hart van een economisch sterke regio. Bovendien voelden we een sterke klik met Marc de Bie en wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad, een ondernemende gemeente die meedenkt en een verbindende factor is. Verder zijn we blij met de prettige samenwerking met Glasnet Veghel en Jos van Asten, voor het aanbieden van onze Internetdiensten. Dat maakt de kennismaking met deze regio enorm prettig." Ook maatschappelijk is e-Quest al aardig geworteld: zo nam het actief deel aan Meierijstad On Stage, is het lid geworden van Ondernemend Veghel en betrokken bij de businessclub van Blauw Geel'38.

Ambities en drijfveren
Via het kantoor in Veghel ambieert e-Quest verdere (stabiele) groei, door bedrijven in de hele regio IT-oplossingen te bieden en actief de samenwerking op te zoeken met andere ondernemers. Bovendien heeft e-Quest overeenstemming bereikt over de aankoop van een grondpositie in Veghel om ook daar een duurzaam datacenter te bouwen. "Het mooiste aan ons vak? Dat we ondernemers kunnen helpen bij het inrichten en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen, via ICT-oplossingen en -diensten", besluit Wing. "Iedere ondernemer heeft andere ambities en drijfveren. Het is aan ons om goed naar hen te luisteren, zodat we onze dienstverlening optimaal kunnen inzetten om hun positie verder te versterken."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant