Afbeelding

'Prikkelend festival' in Meierijstad krijgt 15.000 euro subsidie

Algemeen 446 keer gelezen

VEGHEL | In oktober 2019 heeft Stichting DocsintheCity in heel Meierijstad de eerste editie van het documentairefestival 'Beholders' georganiseerd. Gedurende vier dagen werden op 18 locaties in de gemeente Meierijstad 29 documentaires vertoond uit binnen- en buitenland. Een groot aantal nationale en internationale documentairemakers was ook aanwezig bij de vertoning en ging ook in gesprek met het publiek.

In oktober 2020 wordt (onder voorbehoud in verband met de Coronacrisis) de tweede editie van het documentairefestival georganiseerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een subsidiebedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld. Het college is van mening dat dit evenement bijdraagt aan het culturele aanbod van Meierijstad, een inhoudelijke toevoeging is aan de culturele evenementen en festivals die reeds in Meierijstad plaatsvinden en de potentie heeft uit te kunnen groeien tot een festival met een breed bereik. "Daarnaast verbindt het de kernen van de gemeente en zet het Meierijstad op de (internationale) kaart. Cultuur is een pijler van het citymarketingbeleid en daarin past het ondersteunen van Beholders uitstekend", aldus het gemeentebestuur.

'Prikkelend festival'
De organisatie wil de komende editie uitbreiden naar vijf dagen. Gestreefd wordt naar 3.200 bezoekers, met 35/40 documentaires en 60 vertoningen op 21 locaties in Meierijstad. In iedere kern van Meierijstad vindt minstens één vertoning plaats. Wethouder Menno Roozendaal: "Beholders is een nieuw en prikkelend festival dat vorig jaar een verrijking bleek van het culturele aanbod in Meierijstad. Beholders is ambitieus en dat is Meierijstad ook op cultureel gebied."


De festivalposter van 2019.

De organisatie werkt samen met Phoenix Cultuur, CHV Academy, Museum Jan Heestershuis, Urban Jongerenwerk, Cultuurkade, Paaspop, Roois Kultuur Kontakt, Dementievriendelijk Meierijstad, Schaapskooi, Vluchtelingenwerk, FM, Seniorenraad en Omroep Meierij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant