Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Sophie Francis klimt het dak op voor dj-set

  •   keer gelezen

VEGHEL | Geen festivals, geen volgepakte clubs en dampende discotheken. Het normaal gesproken zo turbulente leventje van een bekende dj als Sophie Francis komt even tot stilstand nu. Dat zou je misschien denken, maar stilzitten is niet aan de Rooise besteed. Ze blijft haar fans bedienen met haar bekende beats en tracks. Het liefst op een ludieke manier en dus klom ze op het dak voor een dj-set. Ze zocht zondagmiddag misschien wel het hoogste punt van Meierijstad op: het dakterras van restaurant Sillyfox.

Zonder publiek, maar met hetzelfde enthousiasme als voor een volle zaal, draaide ze de sterren van de hemel. Ze nam een stream op voor 1001tracklist, die later wordt uitgezonden. "Ik mis het draaien op festivals enorm, maar dit was echt heel vet', lacht Sophie Francis stralend. "Vorig jaar had ik bijna 150 vluchten en nu in een keer niks, dat is voor mij zo'n groot contrast. Ik probeer zoveel mogelijk in contact te blijven met mensen en te draaien. Maar ik mis het vliegen en de mensen héél erg", vertelt het talent. Nu Sophie de tijd heeft, richt ze zich op nieuwe producties. Er volgt dit jaar dus nog veel muziek van de nog maar 21-jarige DJ.

Optreden in een club of op een festival voor een groot publiek kan dus niet, maar dit betekent niet dat ze haar muziek niet kan laten horen. Elke week heeft ze twee livestreams waarin ze muziek draait. Er kijken zo'n vijftigduizend mensen naar haar streams. "Sowieso elke vrijdag en zaterdag via mijn eigen socials. Op die manier kan ik in contact blijven met mijn fans." Sophie vindt het belangrijk om interactief bezig te zijn met haar fans. Wanneer zij op haar streams reageren, neemt de DJ de tijd om te reageren. Sophie: "We hebben ook veel groepchats op Instagram, daarin sturen we berichtjes. Ik wil zoveel mogelijk contact met mijn fans houden."

Ze heeft al behoorlijk wat livestreams achter de rug. Elke keer staat ze met een grote glimlach te draaien. Ook tijdens de set die ze maakte op het dak van Sillyfox. Vrolijk lachend en dansend op de beat gaat ze los op haar eigen muziek. "1001Trakclis is een groot platform voor DJ's, dus dit is super leuk om te doen en zeker op deze mooie locatie", kijkt ze uit over Veghel.

"Hiermee probeer ik Meierijstad in het zonnetje te zetten. Ik houd zo erg van Sint-Oedenrode. Daarom heb ik besloten om er te blijven wonen, het is echt mijn thuis." De Rooise gaat de hele wereld over. Op de vraag wat haar vetste optreden is, kan ze maar moeilijk kiezen uit de lijst van coole optredens die ze heeft gedaan. "Als ik echt moet kiezen, dan wordt het toch Tomorrowland. Maar ik heb ook op Ultra Miami gestaan en op bijna alle Ultra's in Azië stond ik op mainstage." Als echte reisverslaafde heeft ze dan ook al veel gezien. "Ik ben onder andere in Shanghai, Japan en Zuid-Korea geweest. Ik vind het reizen geweldig, maar het vliegen iets minder. Na twaalf uur krijg je wel een stijve kont", lacht ze.

Sophie heeft heel wat bijzondere momenten meegemaakt. Zo stond ze twee keer op het festival Tomorrowland. Trots vertelt ze dat op het moment dat ze begon met draaien er geen publiek was, maar na tien minuten draaien stond alles vol. "Op een gegeven moment ging ik naar Japan, dat was de eerste keer dat iemand mij bezocht op het vliegveld. Een jongen had zes uur gereisd voor een foto en een praatje met mij. Dat soort dingen zijn echt bizar."

Een aantal jaar geleden vertelde Sophie dat haar grootste droom was om in de Ziggo Dome te draaien. En ondanks dat ze al in AFAS Live heeft gestaan, blijft die droom maar door haar hoofd spoken. Maar… alleen als ze de zaal vol krijgt met haar eigen show, legt ze de lat hoog. Hoe ziet ze haar toekomst met het coronavirus in beeld? Daar heeft de jonge DJ nog niet echt over nagedacht. "Ik hoop dat ik snel weer overal heen kan. En anders blijf ik het proberen zoals nu, met streams. Ik probeer nog steeds mensen blij te houden en toch een beetje een festival feeling te geven in eigen huis. Want anders worden mensen echt helemaal gek."

In het begin hadden haar mannelijke collega's twijfel of ze wel echt draaide en produceerde. "Dat was echt heftig. Ze namen mijn handen op om te kijken of ik wel draaide, of ze wilden per se bij mij in de studio kijken." Langzamerhand is dat respect gekomen en nu is ze ook veel in contact met collega's. Op dit moment is Sophie zelfs bezig met een 'hele vette samenwerking'. Het is nog onbekend wanneer die muziek uitkomt, want het was voor een sportevenement. "Dit is met een Grammy winnend artiest, een artiest waar ik al fan van ben sinds mijn 16e en die awards heeft gewonnen. Heel vet!"

Meer berichten