Dennis Meier, trainer van Vorstenbossche Boys.
Dennis Meier, trainer van Vorstenbossche Boys.

Kennismaken met... Dennis Meier (Vorstenbossche Boys)

Voetbal 1.612 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met Vorstenbossche Boys-trainer Dennis Meier.

Naam: Dennis Meier
Leeftijd: 46 jaar
Woonplaats: Schijndel 
Diploma's: HBO Management, UEFA C en NSCAA Director of Coaching.
Club: Vorstenbossche Boys
Positie: Trainer/coach
Sterke punten: Toepassen van de wetenschap in trainingsvormen zoals bijvoorbeeld cognitief – en impliciet trainen. De theorie naar de praktijk brengen en voetballers in hun kracht zetten, ook al hebben ze dat in het begin zelf nog niet door. 
Mindere punten: Teveel hooi op mijn vork nemen, ik ben altijd bezig met ontwikkelen en kan lastig de knop even op uitzetten. 
Favoriete club: Bayern Munchen.
Beste speler op de regionale velden: Mijn focus ligt volledig bij mijn eigen spelers. Er komen bij ons wat jongens aan die over een paar jaar op een hoger niveau goed zouden mee kunnen. 
Beste speler van de wereld: Op basis van onder andere groei-mindset is dat Cristiano Ronaldo.
Slechtste verliezer die je kent:  Als we er met de pet naar gegooid hebben, ben ik dat zelf.  
Beste trainer van de regio: Jordy van Boxtel (VOW), maar ook Ramon van Rixtel (RKKSV) is een trainer met de nodige potentie. 
Mooiste sportpark van de regio: Ik kom van origine uit Nuenen, maar op dit moment is dat voor mij Wilhelmina. 
Gezelligste kantine: Vorstenbossche Boys 100%. Wat Ad en Ineke daar hebben neergezet is echt uniek. 
Welke muziek in de kleedkamer: Maakt mij niet uit. Als de jongens eruit halen wat ze nodig hebben vind ik het prima. Het is hun wedstrijd. 
Mooiste shirt van de regio: Let ik eerlijk gezegd niet op. 
Voorbeeld in de voetballerij: Johan Cruijff en Louis van Gaal. Van Gaal vooral ook als mens. Daarnaast zitten er veel invloeden van Ralf Rangnick in mijn methodiek. 
Hoogtepunt als speler: Zonder ooit keeper te zijn geweest, toch een halve profwedstrijd gekeept bij de Dutch Lions toen Oscar Moens geblesseerd raakte. We hadden nog geen tweede keeper en ik was de enige met een keeperstrainersdiploma. Als assistent van Sonny Silooy kon ik mijn handschoenen uit de auto gaan halen. Ik heb trouwens alles met mijn voeten opgelost. 
Grappigste moment: Als assistent van Ovidiu Stinga (CSU Craiova) waren we op trainingskamp in Turkije. We gingen uit eten met onze TD die een hele moeilijke man was in de omgang. Samen met onze fysieke trainer besloten we om hem een keer terug te pakken. Toen hij vroeg wat we wilden eten deden we enkele scenes na uit de film 'The Terminal' met Tom Hanks. Op alles wat hij opnoemde antwoordden we "yes..yes" Na 10 minuten gaf hij het op.  
Dromen in het voetbal: Ik geniet nu al dagelijks van mijn voetbalschool waarin ik jeugdspelers en jeugdtrainers help bij hun ontwikkeling. Daarnaast mag ik als trainer van Vorstenbossche Boys werken met een zeer jonge spelersgroep waarin veel potentie zit. Ik heb niets te klagen, maar dat zij hun ontwikkeling ook gaan terugzien in het aantal punten is iets waar ik ontzettend naar uit kijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant