De nieuwe muziekkiosk op de Noordkade.
De nieuwe muziekkiosk op de Noordkade.

Muziekkiosk biedt podium voor nieuwe initiatieven op Noordkade

Algemeen 1.566 keer gelezen

VEGHEL | Deze week is op de kade aan de binnenhaven op de Noordkade in Veghel een fraaie nostalgische muziekkiosk geplaatst. Het speciale buitenpodium, dat al vorig jaar is aangekocht, is afkomstig uit Drunen, maar deed daarvoor ook nog dienst als buitenpodium in het Nijmeegse Goffertpark. Op de Noordkade krijgt deze een nieuwe bestemming voor buitenoptredens.

Het was de bedoeling dat de kiosk al een functie zou krijgen tijdens festival Fabriek Magnifique. Maar nu dat vanwege de Coronacrisis is afgelast, gaat Cultuur Haven Veghel bekijken hoe de kiosk met volledige inachtneming van de RIVM-maatregelen en voorschriften, toch binnenkort al een functie kan krijgen. Op de langere termijn wordt zelfs nog een tweede buitenpodium op de Noordkade geplaatst.

Optredens
Hoewel de eerste optredens op bescheiden schaal zullen zijn, vraagt de organisatie op de Noordkade aan musici, ensembles, orkestjes en andere podiumkunstenaars die iets leuks of moois ten gehore willen brengen tijdens de zomermaanden, om zich te melden. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@chvnoordkade.nl. Schrijf bij onderwerp 'Optreden Kiosk' en vermeld in het bericht naast contactgegevens wat je wil laten zien en horen, welk genre, met hoeveel personen en in welke periode je beschikbaar bent. Indien beschikbaar graag een foto en/of videolink.


Het was de bedoeling dat de kiosk al een functie zou krijgen tijdens festival Fabriek Magnifique.

De organisatie selecteert uit de aanmeldingen een aantal optredens die voor een bescheiden publiek mogen optreden in de 'nieuwe' muziekkiosk. Het is daarbij niet ondenkbaar dat voor het bijwonen van optredens kaarten gereserveerd moeten worden. Dat wordt bij de aankondiging bekend gemaakt.

De nieuwe muziekkiosk op de Noordkade.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant