Scheidsrechter Teun van Breda.
Scheidsrechter Teun van Breda.

Kennismaken met... scheidsrechter Teun van Breda

Voetbal 2.825 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met scheidsrechter Teun van Breda.

Naam: Teun van Breda
Leeftijd: 32 jaar
Woonplaats: Oss
Beroep/school: Ik ben fulltime werkzaam bij Brasserie L'église en Feesterij 't Vunderke te Macharen, het dorp waar ik geboren en getogen ben. Daarnaast heb ik een grote passie voor speciaalbier, getuige ook de flinke biervoorraad in de kelder. Verder organiseer ik speciaalbier avonden en adviseer ik ook andere horeca bedrijven omtrent hun bierkaart en bier-spijs combinaties. 
Club: KNVB Official
Sterke punten: Tussen de spelers staan. (in plaats van dictatoriaal op het veld acteren)
Mindere punten: Startsnelheid en het duidelijk hanteren van de gebaren. 
Favoriete club: Ik ben al ruim 18 jaar seizoenskaarthouder bij Eerste Divisionist TOP Oss.
Beste speler op de regionale velden: Met een gezonde dosis passie, strijd en een goede mentaliteit ben je al snel een betere voetballer op regionaal niveau. Twee spelers waar dit duidelijk naar voren komt zijn Teun Jacobs van SCV'58 en Rob van der Wijst van Achilles Reek.
Beste speler van de wereld: Ronaldinho Gaúcho.
Slechtste verliezer die je kent: Dat zijn veel trainer en spelers. Niemand vind het leuk om te verliezen.
Beste trainer van de regio: Richard van de Kerkhof, Lars van Kan en Gert-Jan Reijnen. Trainers die niet bekend staan als schreeuwers aan de zijkant.
Mooiste sportpark van de regio: RKSV Margriet, DAW Schaijk en RKSV Prinses Irene
Gezelligste kantine: Bij Festilent en Avesteyn ziet het er altijd gezellig uit, bovendien verkopen ze bij de laatstgenoemde een behoorlijk aantal speciaalbieren. 
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalig
Mooiste shirt: 'Gewoon' het zwarte scheidsrechterstenue.
Voorbeeld in de arbitrage: Optimistische personen die met een ontspannen uitstraling en lichaamstaal een wedstrijd kunnen managen. Björn Kuipers is hier een voorbeeld van, regionaal zijn Jeroen van Rossem, Piërrè-Léon Cornelissen en Jordy de Goeij voorbeelden hiervan.
Hoogtepunt als scheidsrechter: Beladen wedstrijden zoals derby's, nacompetitiewedstrijden en bekerfinales hebben altijd iets speciaals. 
Grappigste moment meegemaakt als scheidsrechter: Het is altijd grappig als een pupil van de week per sé in het doel waarin de doelman van de eigen club staat wil scoren. 
Dromen in het voetbal: Het in goede gezondheid wedstrijden naar ieders tevredenheid blijven leiden.
 

Scheidsrechter Teun van Breda.
Scheidsrechter Teun van Breda.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant