Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Familie Meulenbroek ontmoet elkaar buiten bij Cunera in Heeswijk-Dinther.
Familie Meulenbroek ontmoet elkaar buiten bij Cunera in Heeswijk-Dinther.
CORONAVIRUS Coronavirus

Laverhof houdt ontmoetingsmomenten tussen bewoners en familie

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De Coronacrisis heeft een enorme impact op alle bewoners van Laverhof en hun familie. Het sluiten van de locaties voor bezoek, vraagt van iedereen veel aanpassingsvermogen. Het 'leven als thuis' bij Laverhof ziet er in deze crisis ineens heel anders uit. Medewerkers zijn onherkenbaar voor cliënten door de beschermende kleding die ze moeten dragen. Familie mag niet meer op bezoek komen. Er zijn geen grote groepsactiviteiten en bewoners en cliënten blijven zoveel mogelijk in hun eigen appartement, woongroep of huis. Laverhof nodigt familie uit om een bezoekje te brengen aan hun naaste.

Sanne Kivits en Dion van Kaathoven, teammanagers Welzijn: "We doen ons uiterste best en stellen alles in het werk om deze periode samen zo goed mogelijk door te komen. Daarom organiseren we ontmoetingsmomenten tussen bewoners en familie. We hebben familie uitgenodigd om een bezoek te brengen aan hun naaste en samen een afspraak gemaakt voor het bezoek dat buiten plaatsvindt. We hebben verschillende hoekjes gecreëerd met parasols en partytenten en de bewoners en bezoekers zijn via een glasplaat en soms via een raam van elkaar gescheiden. Maar ook op balkons, bereikbaar via brandtrappen kan een bewoner bezocht worden. De medewerkers begeleiden de bewoners naar hun bezoek dat voor mooie en soms emotionele momenten zorgt."

Laverhof bestaat uit de locaties Cunera | De Bongerd in Heeswijk, Mgr. Bekkershuis, St. Barbara en Anna Hospice in Schijndel en Het Retraitehuis in Uden. Tevens biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis. Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen in de regio's Heeswijk, Schijndel en Uden.

Meer berichten