Watersteeg in Veghel (Foto: Google Maps).
Watersteeg in Veghel (Foto: Google Maps).
CORONAVIRUS

De Watersteeg cohortlocatie Coronapatiënten voor de regio

Algemeen Coronavirus 2.521 keer gelezen

VEGHEL | Eind maart 2020 gaf BrabantZorg gehoor aan de oproep van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch en ziekenhuis Bernhoven in Uden om tijdens het hoogtepunt van de Corona in Brabant Coronapatiënten van hen over te nemen. De verwachte toestroom van patiënten is minder omvangrijk geworden dan aanvankelijk gedacht. Daarom is de Watersteeg in Veghel vanaf 12 mei ingericht als cohortlocatie voor de regio.

Binnen een week richtte BrabantZorg op vier van haar locaties cohortafdelingen in voor Coronapatiënten, te weten: Zorg en Herstelhotel Udens Duyn in Uden, De Watersteeg in Veghel, De Wellen in Oss en De Lindeboom in Ammerzoden.
Zorg en Herstelhotel Udens Duyn gaat vanaf 12 mei weer terug naar haar oorspronkelijke functie voor cliënten die geriatrische revalidatiezorg, kortdurend of eerstelijns verblijf nodig hebben. Op het moment dat de laatste Coronacliënt is vertrokken uit Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn wordt de laatste nog in gebruik zijnde cohortafdeling in het hotel schoongemaakt en weer in gebruik genomen als schone afdeling. Zorg en Herstelhotel Udens Duyn is vanaf dan dus weer volledig beschikbaar voor haar reguliere cliënten.

De Lindeboom en De Wellen
De cohortafdeling in Ammerzoden is op dit moment vrij van patiënten, maar wordt slapend gehouden voor een mogelijke nieuwe aanwas van patiënten. De cohortafdeling op de Wellen in Oss wordt klaargemaakt voor het huisvesten van bewoners van locatie De Heegt in Geffen, die vanwege een verbouwing tijdelijk elders moeten wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant