Mark van de Staaij, Kelly Oosterom en Erik van de Snepscheut.
Mark van de Staaij, Kelly Oosterom en Erik van de Snepscheut. Foto: photosbysander

Koflexwerk gaat verder onder een nieuwe naam: Feel Flex

Algemeen 2.744 keer gelezen

VEGHEL | Met een naamsverandering én een verhuizing van het Veghelse hoofdkantoor breekt er een nieuw tijdperk aan voor Koflexwerk. Of beter gezegd: Feel Flex, want dat is de naam die de uitzendorganisatie van Gerard de Kock voortaan draagt. Het hoofdkantoor van Feel Flex is verhuisd vanuit Hoogstraat 29 naar de Pater van den Elsenlaan 37. De commerciële vestiging, waar zowel werkzoekenden als werkgevers van harte ontvangen worden, is echter nog steeds gevestigd aan de Hoogstraat 35 in het Veghelse centrum.

Waar op 15 augustus 2013 de eerste flexwerker start, opent Gerard driekwart jaar later al de deuren van het tweede filiaal in Zaandam. Weer een half jaar later volgt Leidschendam, in 2015 wordt SRV Transportdiensten in het leven geroepen (focus op chauffeurs en logistiek), Koflexwerk Best volgt in 2018 en vlak daarna ziet ook Koflexwerk Amersfoort het levenslicht.

Verhuizing is noodzaak
De meest recente bepalende actie is de overname van IBC Personeelsdiensten, dat al enige tijd in handen was van een specialist in funderingen en bedrijfsvloeren - een mooie Veghelse relatie. Gerard: "De vraag vanuit de aandeelhouder was of wij interesse hadden in de overname van IBC, aangezien hun core business het leggen van vloeren is, en uitzenden die van ons. Een overname was dus voor alle partijen gunstig. Gevolg is wel dat we nóg meer uit onze jas waren gegroeid. Ons pand van ons hoofdkantoor aan de Hoogstraat is te klein, een verhuizing was noodzakelijk. Alleen ons commerciële filiaal blijft gevestigd aan de Hoogstraat; het hoofdkantoor verhuist naar de Pater van den Elsenlaan."

Eén miljoen uur
Op de vraag of hij zelf ook niet vindt dat het snel gegaan is, antwoordt Gerard met een lach. "Als er kansen voorbij komen, moet je die pakken", stelt hij. "Vandaag de dag hebben we iedere dag zo'n zeshonderd mensen aan de slag. En weet je wat ik laatst ontdekte? Dat we vorig jaar bijna één miljoen uur gedraaid hebben. Dat is toch wel een mooi gegeven..."

Persoonlijk contact
De vestiging in het Veghelse centrum is de werkplek van voormalig Koflexwerk en IBC-collega's. Een enthousiaste groep mensen die samen onder de naam Feel Flex de regionale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengen. Bij Feel Flex draait het om mensenwerk en daarbij blijft persoonlijk contact volgens hen het belangrijkste. Ondanks de COVID-19 uitbraak is de vestiging geopend en is er, met alle RIVM-richtlijnen in acht genomen, altijd tijd en ruimte voor een persoonlijk gesprek of kennismaking. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om digitaal een kopje koffie te drinken. "Ik ben met name ontzettend trots op de bevlogenheid en betrokkenheid van het Veghelse team. De overname van IBC Personeelsdiensten heeft gezorgd voor uitbreiding met nieuwe professionals en interessante inzichten die ons sterker maken", legt Kelly Oosterom, commercieel manager zuid, uit.

Match
De operationele leiding in de Hoogstraat is in handen van Veghelaar Erik van de Snepscheut. De commerciële kar wordt getrokken door Mark van de Staaij, ook woonachtig in Veghel. Volgens Kelly een duo dat elkaar mooi aanvult en versterkt en de regionale markt samen met een gemêleerd team van collega's goed kent en weet te bedienen. "Het verloop binnen ons intern personeel is laag. Dit betekent dat zij de markt kennen, een groot netwerk hebben en snel begrijpen wat de werkzoekende of opdrachtgever zoekt om zo tot de juiste match te komen." Volgens Kelly hebben ze al vele jaren contact met werkgevers in de regio. Ze vervolgt: "Daardoor weten zij buiten kennis en vaardigheden ook juiste matches te maken op persoonlijkheid zodat men echt in het team past. Met inzicht en ervaring matchen wij iedere werknemer persoonlijk aan de juiste werkgever. Daarin zijn we zeer gedreven en zetten we nét dat ene stapje extra. Voor onze mensen én voor de opdrachtgever, net zo lang tot iedereen zich er lekker bij voelt. Dat doen we gewoon."

Mensenwerk
De deur in Veghel staat open voor iedereen die actief werkzoekende is, maar ook voor diegene welke zich aan het oriënteren is naar een nieuwe uitdaging, een bij- of vakantiebaan of mogelijkheden tot omscholing. "We komen in onze vestiging in de Hoogstraat graag persoonlijk met mensen in contact", zegt Kelly. "Dus kom vooral langs zodat we je niet alleen vanaf een papieren of digitaal cv leren kennen. In een persoonlijk gesprek wordt zoveel meer duidelijk en komen naast de professionele skills en opleiding ook hobby's, ambities en soft skills aan bod."
Daarnaast verruilen ze bij Feel Flex de kantooromgeving zo vaak mogelijk voor de werkvloer van een klant. "Daar zie je pas echt wat er speelt. Want ondanks de steeds verregaandere digitalisering, waarin ook wij onze weg weten te vinden, blijft uitzenden nog steeds mensenwerk", vindt Kelly. Gerard vult aan: "Het mooie aan ons vak is dat we dag in, dag uit met mensen bezig zijn. Van mij zeggen ze dat ik een mensen-mens ben en ik denk dat daar zeker een kern van waarheid in zit. Waarom slagen we er zo vaak in om onze uitzendkrachten voor jaren aan ons te binden? Omdat ze tevreden zijn. Ik wil iedere flexkracht met een goed gevoel naar een werkgever sturen. Ook blijven we eropuit trekken, verruilen we onze kantooromgeving zo vaak mogelijk voor de werkvloer van een klant."

Landelijke partij
Naast de regionale speler is Feel Flex inmiddels uitgegroeid tot landelijke partij met vestigingen in Veghel, Zaandam, Leidschendam, Amersfoort en een inhouse vestiging in Best. Met ruim 25 jaar branche-ervaring werd het 'leuke plaatselijke bureautje' in no-time een speler van formaat…

Visitekaartje
De naam Feel Flex omvat de kernwaarden van de organisatie. Kelly: "Uitzendkrachten moeten prettig kunnen werken, in de wetenschap dat wij alles eromheen verzorgen. Onze oude pay-off was 'Omdat loyaliteit werkt' en eigenlijk geldt die waarde nog steeds. We trekken het liefst sámen op, met de werkgever, maar ook met onze flexkrachten. Ze weten dat ze kunnen rekenen op arbeid en dat ze ook buiten werktijden op ons kunnen terugvallen. We mogen nooit vergeten dat onze mensen onze business zijn, iedere flexwerker is een visitekaartje van onze onderneming", besluit ze.

Gerard de Kock.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant