Leslie van den Wildenberg (L) samen met Mark van Hommel (R), 32 jaar rots in de branding, voor Snackbar Jopie (foto: Ad van de Graaf).
Leslie van den Wildenberg (L) samen met Mark van Hommel (R), 32 jaar rots in de branding, voor Snackbar Jopie (foto: Ad van de Graaf). Foto: Ad van de Graaf

Joop en Leslie stoppen met Snackbar Jopie: 'We hadden graag een dankbaar afscheid gegeven'

Algemeen 5.902 keer gelezen

VEGHEL | Dat Joop van Steen en Leslie van den Wildenberg na 39 jaar zouden stoppen met Snackbar Jopie was al gepland. De manier waarop echter niet. Door de coronacrisis was hun onverwachts laatste dag nu in maart in plaats van in oktober. Het pand heeft wel een nieuwe eigenaar, maar de exploitant heeft zich teruggetrokken, ook als gevolg van de crisis. Dat is niet het afscheid waar Leslie op had gehoopt: "Het is jammer dat het op deze manier moest."

Corona is de grootste boosdoener hier. Het is niemands schuld dat het afscheid zo is gelopen; het is de samenloop van omstandigheden. Joop en Leslie hadden graag de nieuwe exploitant geholpen om zo het stokje over te dragen, maar ze hebben ook begrip voor zijn beslissing om zich terug te trekken. Daarnaast zou inwerken moeilijk zijn geworden, omdat Joop en Leslie hadden besloten niet meer te beginnen aan het werk met de coronamaatregelen en alle kosten van dien. Ook wilden ze zelf het risico niet lopen ziek te worden. De verkoop is daarom vervroegd. "Ik heb geen spijt en ik mis het werk niet, maar de situatie is vervelend. Het doet me pijn om te zien hoe het is gegaan. Ik had mijn klanten graag wat aan willen bieden en had met het personeel bij elkaar willen komen. Nu heb ik iedereen afzonderlijk moeten bellen. Dat is wel een domper", aldus Leslie. Ondertussen zijn ze hard op zoek naar een nieuwe exploitant. "Er staan alweer wat gesprekken gepland. Wie weet gaat het wel heel snel."

Leslie van den Wildenberg (L) samen met Mark van Hommel (R), 32 jaar rots in de branding, voor Snackbar Jopie (foto: Ad van de Graaf).

Bedankje
Ondanks dat het mooie afscheid niet heeft mogen zijn, wil Leslie iedereen in Veghel heel hartelijk danken voor de vele jaren van vertrouwen en loyaliteit. Snackbar Jopie heeft zeker een goede naam voor zichzelf opgebouwd. "Wij zijn in 1981 begonnen en zijn over de jaren flink gegroeid. Na 39 jaar hadden wij het zo niet gewild. We hadden graag een dankbaar afscheid aan onze klanten en ons personeel gegeven." Voor de toekomst heeft Leslie geen plannen, behalve genieten van het leven. Ze heeft dan veel tijd voor andere dingen, zodra de crisis dat weer toelaat. In de tussentijd staat de gezondheid centraal.

Samen sterker
Tijdens het werken in de Snackbar kwam Leslie veel in contact met mensen en zag vaak bekende gezichten. Toch is ze niet iemand die snel een praatje maakt. Waar ze het meeste van genoot tijdens haar werk was de spits met de grote bestellingen. Leslie: "Hoe groter de bestelling, hoe leuker. Er zat een uitdaging in om alles zo goed mogelijk te organiseren en ervoor te zorgen dat onze klanten zo snel mogelijk werden geholpen. Wij probeerden altijd de snelste te zijn. Snelheid en kwaliteit, daar ging het ons om."
Joop is het tegenovergestelde. Hij hield juist van het restaurant aspect, waar hij een praatje kon maken met de klanten. Daarom werkten de twee altijd goed samen. "We hadden ieder ons eigen personeelsstukje. Ik hield me bezig met de afhaalbestellingen en Joop stond bij de ijsjes, hield de tafeltjes in de gaten en kletsten graag wat. Wij vulden elkaar aan. Als wij dit niet samen hadden gedaan, was Snackbar Jopie nooit zo groot geworden."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant