Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Lars en Christos zijn samen hard aan het werk om het dak te verstevigen.
Lars en Christos zijn samen hard aan het werk om het dak te verstevigen. (Foto: archief 2019)

Toch een 'bouwdorp' in Veghel, kinderen gaan thuis aan de slag

  •   keer gelezen

VEGHEL | Bouwdorp Veghel in Hout organiseert, in samenwerking met Bouwbedrijf van de Ven en Bouwcenter, in de week van 17 augustus tot en met 21 augustus een minibouwdorp. Kinderen kunnen in die week thuis met behulp van hout en spijkertjes een hutje maken. Van al die hutjes wordt een minibouwdorp gemaakt. Veghel in Hout, bouwbedrijf van de Ven en Bouwcenter hopen op veel deelnemers.

“Wij hebben Veghel in Hout altijd een warm hart toegedragen, bovendien vinden we het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met techniek", vertelt Stefan van de Ven namens het Veghelse bouwbedrijf. Ed van Uden, voorzitter van Veghel in Hout, vult aan: “We vinden het heel jammer voor de kinderen dat er in de laatste week van de schoolvakantie geen bouwdorp is. Het 35-jarig jubileum kunnen we nu niet vieren en schuiven we door naar 2021. In samenwerking met Van de Ven en Bouwcenter organiseren we daarom een minibouwdorp", zegt hij blij.
Kinderen knutselen in de week van 17 tot en met 21 augustus een hut ter grootte van een schoenendoos. Deelname aan dit minibouwdorp is gratis, materiaal zoals hout en spijkertjes worden beschikbaar gesteld door Van de Ven en Bouwcenter.

Drive-in 
Kinderen die deel willen nemen aan dit minibouwdorp kunnen zich vanaf 1 juni tot en met 25 juli opgeven via: minibouwdorp@gmail.com. Ze hoeven alleen hun naam en adres door te geven. Op maandag 17 augustus tussen 13.00 uur en 18.00 uur kunnen de materialen worden opgehaald bij Bouwcenter in Veghel. Er wordt een drive-in gerealiseerd zodat het hout en de spijkers veilig vanuit de auto meegenomen kunnen worden. Ieder kind krijgt een pakketje hout en spijkertjes, ze kunnen daarmee thuis een hutje bouwen. Dat hutje mogen ze op allerlei manieren versieren. De kinderen mogen verven, een dakterras maken of tuintje met bloemen erbij knutselen. "Alles kan en mag. We houden ongeveer de grootte van een schoenendoos aan, want anders krijgen we dadelijk flats van drie meter binnen. Dat is niet de bedoeling", legt Ed uit.

Maquette
De hutjes kunnen dan vanaf maandag 24 augustus ingeleverd worden op een nader te bepalen adres. Van al die hutjes wordt een maquette gemaakt van een minibouwdorp. "We willen het eindresultaat graag tentoonstellen op de Noordkade, maar in deze Coronatijd is het lastig om zoiets te organiseren. Dus daar komen we later op terug."
Ed is blij dat er alsnog iets georganiseerd wordt. Hij hoopt op veel animo. "Ik vind het lastig om te voorspellen of het aanslaat. We hebben geen maximaal aantal deelnemers. Stefan vindt het leuk en belangrijk dat kinderen met techniek bezig zijn en daar ben ik het volledig mee eens. Het zou mooi zijn als er veel kinderen meedoen", besluit Ed.

Meer berichten