Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Piet van de Crommenacker realiseert nieuw speelveld voor de Boerdonkse jeugd.
Piet van de Crommenacker realiseert nieuw speelveld voor de Boerdonkse jeugd.

Boerdonk krijgt nieuw speelveldje voor de jeugd

  •   399 keer gelezen

BOERDONK | De Boerdonkse jeugd heeft momenteel geen speelveldje om te voetballen, te ravotten of om wat bij elkaar te 'hangen'. Het voormalige Veldje wordt bebouwd en op het voetbalveld mag het niet. Piet van de Crommenacker, beheerder van het sportterrein, zag het met lede ogen aan. "Ik heb er een hekel aan om de kinderen weg te moeten sturen", aldus Piet. Daarom heeft hij een oplossing bedacht.

Piets oog viel op een stuk braakliggend terrein tussen het sportpark en Thea Kanters. Hij nam contact op met de eigenaar en toen toestemming geregeld was, ging hij aan de slag. Hij verwijderde het kruipgewas en onkruid, liet het terrein vlak maken door Hans Opheij met zijn shovel, freesde het veld, regelde graszaad (gesponsord door Boerenbond Deurne) en zaaide het veld in. Dit allemaal met de medewerking van Boerdonkse agrariërs die hun machines beschikbaar stelden.

Het resultaat mag er zijn. Een nieuw speelveld van ruim 4000 meter waar de Boerdonkse jeugd naar hartenlust kan voetballen, spelen en 'hangen'. Uiteraard moet het gras eerst groeien maar over een week of zes moet het veld bespeelbaar zijn.
Of het veldje nog extra wordt aangekleed met speeltoestellen? Is nog niet duidelijk. Mochten daar ideeën voor zijn dan staat Piet daar voor open.

In Boerdonk spreken ze van een geweldig initiatief met een groot compliment aan Piet. Hij heeft het hele project helemaal zelf gerealiseerd.

Meer berichten