Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Hulpdienst Diakonie stelt rouwtelefoon in

  •   205 keer gelezen

VEGHEL | Onze regio is extra hard getroffen door het Coronavirus. Eén groep is er die extra wordt getroffen vanwege het virus.Dat zijn de mensen die in deze tijd afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Het steunpunt Rouw van de Hulpdienst Diakonie heeft het initiatief genomen om een rouwtelefoon in te stellen.

Afscheid moeten nemen van een dierbare is altijd al een buitengewoon ingrijpende gebeurtenis. Normaal gesproken wordt iemand dan omringd door de aandacht en zorg van mensen uit buurt, familie, vrienden. Maar de beperkende maatregelen rond het afscheid nemen in deze tijd laten dat niet toe. Een vaak verkorte dienst in zeer kleine kring, geen bezoek van naasten, familie, buren, vrienden, geen lichamelijk contact. Dat maakt het extra zwaar.
Met alle mogelijke middelen wordt overal geprobeerd toch een waardig afscheid mogelijk te maken, maar het ontbreken van een arm om je schouder, van bezoek van naasten, van contact dichtbij is ongelooflijk wrang en helpt niet in het proces van rouw.
Dit werd ook gesignaleerd door mensen van de Hulpdienst Diakonie Veghel. Samen met het Steunpunt Rouw en in overleg met Ons Welzijn willen zij hierin iets betekenen.
Om een beetje hulp en ondersteuning te bieden aan ieder die in rouw is, is er daarom vanaf 18 mei de speciale rouwtelefoon. Elke werkdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur zitten mensen klaar voor ieder die dat even nodig heeft. Vanuit hun eigen ervaring bieden zij in de eerste plaats een luisterend oor, speciaal op het gebied van rouw.

Alle gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Bellen kan naar: 0630551550.

Meer berichten